Παναγιώτης Στάθης: «υπήρξαν λάθη και υπερβολές, αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι»

Τι εξομολογείται ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του Star

Παναγιώτης Στάθης: «υπήρξαν λάθη και υπερβολές, αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι»

Την επόμενη μέρα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης περιγράφει σε συνέντευξή του ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του Σαββατοκύριακου του Star, Παναγιώτης Στάθης.

«Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Πολύ πιεστικά, πολύ κουραστικά, πολύ αγχωτικά για όλους. Δεν ήταν κάτι που αφορούσε μόνο τη δουλειά, αλλά ολόκληρη τη χώρα. Δεν νομίζω ότι πιεστήκαμε περισσότερο απ’ ότι ο υπόλοιπος κόσμος – όλοι δυσκολευτήκαμε πολύ και δεν ήταν εύκολο να χαλαρώσουμε», λέει, στο ένθετο «Real Life» της εφημερίδας «Real News», για τον χειμώνα που μας πέρασε.

Κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες που δέχθηκαν τα ΜΜΕ για κατευθυνόμενη ενημέρωση και τρομοκρατία, ο Παναγιώτης Στάθης αναφέρει: «η πραγματικότητα τρομοκρατεί και όχι τα μέσα ενημέρωσης. Τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκε η αξιοπιστία του πολιτικού και του δημοσιογραφικού συστήματος. Θα έλεγα ότι πολλοί έχασαν το στοίχημα και πολιτικά και δημοσιογραφικά. Υπήρξαν υπερβολές, αλλά δεν θα μιλήσω εγώ εκ μέρους όλου του δημοσιογραφικού κόσμου. Αυτό που μπορώ να καταθέσω εγώ για τα ΜΜΕ όπου εργάζομαι είναι ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν μπορούμε να σηκώσουμε τα αμαρτήματα λίγων. Υπήρξαν λάθη, υπήρξαν υπερβολές, υπήρξε ανισομέρεια στον τρόπο κάλυψης κάποιων γεγονότων. Πολύ φοβάμαι, βέβαια, ότι πολλά από αυτά που ειπώθηκαν από τα ΜΜΕ επιβεβαιώθηκαν λίγο αργότερα δια στόματος θεσμικών παραγόντων».

«Ο κόσμος έχει κριτήριο και με μεγάλη ευκολία αντιλαμβάνεται ποιος τον ενημερώνει ψύχραιμα και σωστά. Πράγματι, υπήρξαν μεγαθήρια τα οποία εγκαταλείφθηκαν από τον κόσμο σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή. Νομίζω ότι πηγαίνουμε σε μια νέα εποχή, που έχει να κάνει και με τα πολιτικά και με τα δημοσιογραφικά πρόσωπα. Σε αυτή τη νέα εποχή πρέπει να είμαστε πιο ρεαλιστές και να λέμε αλήθειες. Θα πρέπει να είναι και ο κόσμος έτοιμος να ακούσει αυτές τις αλήθειες», αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο δημοσιογράφος, ενώ επισημαίνει πως το τοπίο στα ελληνικά ΜΜΕ πρέπει να ξεκαθαριστεί και συμπληρώνει: «να καταρριφθεί ο μύθος ότι τα ΜΜΕ δεν πληρώνουν και παίζουν ένα βρόμικο παιχνίδι. Δεν λέω ότι δεν υπήρχαν ή δεν υπάρχουν παθογένειες, θα πρέπει, όμως, να σταματήσουμε να πετάμε την μπάλα στην εξέδρα».

Στην επισήμανση ότι οι τηλεθεατές απέρριψαν καταξιωμένα δελτία ειδήσεων, ο Παναγιώτης Στάθης λέει: «ακριβώς. Ας μιλήσω για το Star, όμως, και να θυμίσω την επιβράβευση του κόσμου την εκλογική βραδιά του δημοψηφίσματος, με συντονιστή τον Νίκο Χατζηνικολάου και τις Μάρα Ζαχαρέα και Πόπη Τσαπανίδου. Τη βραδιά εκείνη ο κόσμος έδειξε ότι επιβράβευσε τους πιο ψύχραιμους, τους πιο εγκρατείς και τις πιο ήπιες φωνές. Ήταν μια δικαίωση αυτό».

«Το Star βήμα βήμα ανεβαίνει στον ενημερωτικό στίβο. Υπήρξε ένα στοίχημα από την πλευρά του σταθμού το οποίο κερδίζεται κάθε μέρα. Είμαστε πια στη φάση που μπορούμε να κάνουμε ενημερωτικό πρωταθλητισμό. Ο πρωταθλητισμός έχει να κάνει με την εγκυρότητα και την αξιοπιστία. Θεωρώ ότι η ομάδα των ειδήσεων με διευθυντή τον Τσιακανίκα θα κερδίσει. Ας μην ξεχνάμε ότι το Star έχει δύο από τα σημαντικότερα πρόσωπα της ελληνικής δημοσιογραφίας, τη Μάρα Ζαχαρέα και τον Νίκο Χατζηνικολάου, που ουσιαστικά αποτελούν εχέγγυο αξιοπιστία και σοβαρότητας. Η σχέση με τον τηλεθεατή είναι αμφίδρομη: μας δίνει και επιστρέφουμε αυτό που μας δίνει», καταλήγει ο δημοσιογράφος.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top