Ζημιά στην Eurovision! Έσπασε ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ το κρυστάλλινο τρόπαιο!

Tι τραβάει κι αυτό το μικρόφωνο...

Ζημιά στην Eurovision! Έσπασε ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ το κρυστάλλινο τρόπαιο!

Όχι μία, αλλά δύο, φορές έσπασε το τρόπαιο της Eurovision, το βαρύτιμο κρυστάλλινο μικρόφωνο που κάθε χρόνο διεκδικούν περίπου 40 χώρες! Λίγο πριν τον τελικό της 61ης διοργάνωσης, το star.gr σου παρουσιάζει την ιστορία του.

Το τρόπαιο του μουσικού διαγωνισμού της Ευρώπης σχεδιάστηκε από τον Κίελ Ένγκαμ, από τον γνωστό οίκο Kosta Boda, καλλιτέχνη που «δουλεύει» με το γυαλί πάνω από 30 χρόνια και είναι εξολοκλήρου φτιαγμένο από διάφανο κρύσταλλο, με μόνη χρωματιστή «πινελιά» τη σημαία της διοργανώτριας χώρας στο κέντρο του.

ANV_6993.jpg
(Το κρυστάλλινο μικρόφωνο που θα πάρει ο φετινός νικητής)

Το ντεμπούτο του κρυστάλλινου μικροφώνου έγινε στο διαγωνισμό του 2008, στο Βελιγράδι και ο πρώτος που το σήκωσε ήταν ο Ντίμα Μπιλάν, για τη Ρωσία. Έκτοτε, το τρόπαιο παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο, με μοναδική διαφορά κάθε χρόνο την σημαία της διοργανώτριας χώρας και το όνομα της πόλης που φιλοξενεί την Eurovision.

o-DIMA-BILAN-EUROVISION-facebook (745x800).jpg
(Ο νικητής του 2008, Ντίμα Μπιλάν, με το πρώτο κρυστάλλινο τρόπαιο)

Η ιστορία του κρυστάλλινου μικροφώνου έχει και… γκάφες: την αρχή έκανε ο Αλεξάντερ Ρίμπακ, ο οποίος κέρδισε με το «Fairytale» το 2009, για λογαριασμό της Νορβηγίας: το τρόπαιο έγινε… δύο κομμάτια, όταν σε κάποια στιγμή το άφησε για λίγο στη σκηνή!

article-11835.jpg002_6120 (581x797).jpg
(O Αλεξάντερ Ρίμπακ πριν και μετά τη ζημιά, το 2009, στη Μόσχα)

Οι διοργανωτές αποφάσισαν να πάρουν τα μέτρα τους και, έκτοτε, ο εκάστοτε νικητής χρησιμοποιεί ένα πλαστικό αντίγραφο για να φωτογραφηθεί.

Ούτε αυτό το μέτρο, όμως, ήταν αρκετό: η νικήτρια του 2013, η Έμελι Ντε Φόρεστ, από την Δανία, χάρισε το έπαθλο στο μουσείο για την Eurovision που υπάρχει στη χώρα της, όμως, όταν οι άνθρωποι του μουσείου άνοιξαν το κουτί, διαπίστωσαν πως το μικρόφωνο είχε σπάσει στα δύο και αναγκάστηκαν να το… κολλήσουν!

SH_F_winner2013-2 (800x532).jpg
(Η Έμελι Ντε Φόρεστ με το τρόπαιο, το 2013, στο Μάλμε, πριν εκείνο σπάσει)

Επιμέλεια: Βαγγέλης Θεοδώρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον αποψινό τελικό της Eurovision

ΔΕΙΤΕ την πρόβα του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ για την Eurovision – Εμφάνιση έκπληξη απόψε!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top