100 χρόνια Δημήτρης Χορν: Η τελειότητα της γοητείας

Κυκλοφορεί το βιβλίο-λεύκωμα με την υπογραφή του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη

Δημήτρης Χορν

Η βιογραφία του σπουδαίου ηθοποιού Δημήτρη Χορν, κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Λυκόφως με την υπογραφή του δημοσιογράφου και κριτικού Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη, καλύπτοντας όλο το φάσμα της ζωής και της καριέρας του.   

«Ηθοποιός σημαίνει φως», ερμήνευσε ο Χορν και με αυτόν τον ηθοποιό ταυτίστηκε στην Οδό Ονείρων (1962), δίνοντάς του μοναδική πνευματική διάσταση. Στις 9 Μαρτίου του 2021 συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου καλλιτέχνη τον μύθο του οποίου άφησε ανέγγιχτο ο χρόνος.

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Δημήτρης Χορν

Αυτόν τον μύθο ιχνηλατεί και προσδιορίζει μέσα από την πλήρη βιογραφία του με τίτλο 100 Χρόνια Δημήτρης Χορν. Η τελειότητα της γοητείας, ο καταξιωμένος δημοσιογράφος.

Το εξώφυλλο του βιβλίου για τη ζωή του Δημήτρη Χορν

Η βιογραφία (η ιδέα και ο σχεδιασμός του εξωφύλλου είναι των Κωνσταντίνου Βώβου και Ιωάννας Κλειτσινιάρη) διαθέτει πλούσιο φωτογραφικό υλικό κι εκθέτει το προσωπικό αρχείο Χορν σε ένα πλήρες χρονολόγιο. Διατρέχει επίσης όλους τους σημαντικούς σταθμούς του προσωπικού και δημόσιου βίου του. Δέκα συν ένα πορτρέτα του Δημήτρη Χορν, φωτογραφικά ενσταντανέ από τα παιδικά κι εφηβικά του χρόνια, προσωπικές στιγμές της ενήλικης ζωής του, ο θυελλώδης έρωτας με την Έλλη Λαμπέτη, το επίμονο φλερτ της Γαλλίδας σταρ Εντίθ Πιαφ, αλλά και η διαδρομή της καριέρας του στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και το τραγούδι, αποκαλύπτονται στις σελίδες του.

Ο Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης προσεγγίζει την προσωπικότητα του ανθρώπου και καλλιτέχνη Χορν με σεβασμό και σε βάθος, μέσα από την προσωπική του συναναστροφή και ματιά, όπως και μέσα από τα μάτια των σπουδαίων καλλιτεχνών που συνεργάστηκαν μαζί του.

Ο Δημήτρης Χορν που δεν ξέρεις – Ποιος ήταν ο μεγάλος του έρωτας;

Η βιογραφική αφήγηση διανθίζεται με τρυφερές αναμνήσεις, τις θρυλικές ερμηνείες του ηθοποιού και τις διακρίσεις, τις ενδελεχείς παρατηρήσεις και τις απόψεις προσωπικοτήτων που συνεργάστηκαν μαζί του, τις πιο ουσιαστικές συνεντεύξεις του Χορν. Το πλήρες χρονολόγιο της ζωής και της καριέρας του κορυφαίου ηθοποιού προσφέρεται στον αναγνώστη σαν ένας πολύτιμος οδηγός στη δράση και το έργο του που παραμένει ζωντανό εμπνέοντας κάθε γενιά, εκατό χρόνια μετά τη γέννησή του.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top