«Η Κυρά της Ρω» με πρωταγωνίστρια την Φωτεινή Μπαξεβάνη

Θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Ιωνικών Γιορτών στις 16 Σεπτεμβρίου

Φωτεινή Μπαξεβάνη

«Η Κυρά της Ρω» με πρωταγωνίστρια την Φωτεινή Μπαξεβάνη θα κάνει την καρδιά σας να χτυπήσει δυνατά, στις 16 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ Ιωνικών Γιορτών Δήμου Νέας Σμύρνης. 

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου live στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»

Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά, και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της ελληνίδας χήρας που έγινε γνωστή ως Κυρά της Ρω από το όνομα του μικρού νησιού, στο οποίο έζησε μόνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα βαθιά γεράματά της. 

Μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Δέσποινα Αχλαδιώτη έγινε μια ηρωική φυσιογνωμία. Μία παράσταση που φωτίζει από την αρχή τη ζωή μιας γυναίκας που έγινε θρύλος μέσα από την ελπίδα, τη γενναιότητα και την εξαιρετική της τρυφερότητα. 

Η Κυρά της Ρω είναι μια αξέχαστη παράσταση που τιμά όλα όσα αντιπροσωπεύει η κοινή μας ανθρωπιά. Πρόκειται για μια διαχρονική ιστορία για γυναίκες που αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο χωρίς μνήμη και χώρο για αυτές.

Γραμμένο με ιδιαίτερη ποιητικότητα, συμπόνια και χιούμορ, και με τον αέρα της καθηλωτικής ερμηνείας της Φωτεινής Μπαξεβάνη, η Κυρά της Ρω είναι μια συγκλονιστική παράσταση που ξεκινά από μια εποχή και έναν τόπο για να περιγράψει μια πανανθρώπινη ιστορία.

Μουσείο Ακρόπολης: «Ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους»

Η παράσταση τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού.

Ταυτότητα παράστασης: 

Ερμηνεία : Φωτεινή Μπαξεβάνη
Κείμενο: Γιάννης Σκαραγκάς
Σκηνοθεσία / Σκηνικά / Κοστούμια: Σταύρος Λίτινας
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Μουσική / Σχεδιασμός ήχου: Φωτεινή Μπαξεβάνη
Τα τραγούδια της παράστασης τραγουδάει η Βιολέτα Ίκαρη

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top