«Όλοι μαζί χορεύουμε σαν ένα» με χορευτές απ’ όλη την Ελλάδα

Στις 21 Μαΐου στις 12:00

όλοι μαζί χορεύουμε σαν Ένα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού – 21/05 η Pas Par tu Dance Company AMKE διοργανώνει το χορευτικό δρώμενο “Όλοι μαζί χορεύουμε σαν Ένα”. Xορευτές απ’ όλη την Ελλάδα δίνουν διαδικτυακό ραντεβού σε online πλατφόρμα.

Η Νατάσσα Μποφίλιου LIVE από τον Φάρο

Επίτιμος προσκεκλημένος της εκδήλωσης θα είναι ο ζωντανός θρύλος του χορού Daniel Lommel, ενώ μετά την ολοκλήρωση του δρώμενου θα ακολουθήσει ένα μίνι αφιέρωμα εις μνήμην του Αλεξάνταρ (Σάσα) Νέσκωβ Α’ χορευτή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που απεβίωσε προ λίγο ημερών.

Η Χρύσα Ψωμιάδου δημιουργός της Pas Par tu Dance και εμπνεύστρια της συγκεκριμένης ιδέας σχολιάζει σχετικά: «Συμμεριζόμενοι τα όσα συμβαίνουν στον Πολιτισμό, επιθυμούμε να ενδυναμώσουμε όλες τις σχετιζόμενες κινήσεις/δράσεις δημιουργώντας μια γιορτή, μέσα από ένα χορευτικό διαδικτυακό δρώμενο. Όλοι μαζί, με επιδραστικό τρόπο, θα φιλοτεχνήσουμε έναν ατομικό αυτοσχεδιασμό, βασισμένο σε ένα συγκεκριμένο μουσικό άκουσμα.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020: Το ΒΜΦ γιορτάζει με «Κυριακές στην Τεχνόπολη»

Το θέμα Αυτοσχεδιασμού είναι: “Εγκλεισμός και η επόμενη μέρα”

Πως βίωσε ο καθένας τον εγκλεισμό, ποια ήταν τα κυρίαρχα συναισθήματα του; Πως φαντάζεται ο καθένας μας την επόμενη μέρα; Υπάρχει κάπου ο Φόβος ή μπορεί να αντικατασταθεί από την Αγάπη; Και ποια θα ήταν η αλλαγή στην περίπτωση αυτή; Ευχόμαστε να επανέλθει ο χορός, πέρα από διαδικτυακά, στα Θέατρα όπως του αξίζει.
Στο δρώμενο συμμετέχουν: Πένυ Διαμαντοπούλου (ΚΣΟΤ), Mary Kate Sheehan (Αθήνα), Rhiannon Fata Morgan, Σχολές Χορού Indancestrial, Ελένης Γουγουτσά (Θεσσαλονίκη), Παιδικός Σταθμός Πισίνα Δήμου Νεάπολης Συκεών, Γεύση Τζίτα - «Ας χορέψουμε» (Γιαννιτσά), Full Out Dance.

Λίγα λόγια για τον Αλεξάνταρ Νέσκωβ

Γεννήθηκε στη Σερβία, σπούδασε χορό στην Εθνική Σχολή Χορού του Νόβι Σαντ και εργάστηκε στο Εθνικό Μπαλέτο της χώρας. Το 1991 έγινε Α΄ Χορευτής του Εθνικού Μπαλέτου Ουγγαρίας (Πετς), ενώ το 1996 έγινε μέλος του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ακόμη, τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε και με τη διδασκαλία χορού, εργαζόμενος ως βοηθός και καθηγητής στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ είχε διδάξει και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ). Για την Εθνική Λυρική Σκηνή είχε χορέψει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πολυάριθμα εμβληματικά μπαλέτα, όπως “Ο καρυοθραύστης”, “Η ωραία κοιμωμένη”, και “Ρωμαίος και Ιουλιέττα”.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top