Δεκατρείς ελληνικές και ξένες παραγωγές χορού έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών

Όλες οι λεπτομέρειες

Δεκατρείς ελληνικές και ξένες παραγωγές χορού Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Αθηνών αγαπά τον χορό και περιλαμβάνει στο φετινό πρόγραμμά του 13 ελληνικές και ξένες παραγωγές, που φέρνουν το κοινό σε επαφή με τις σύγχρονες εξελίξεις στην τέχνη του χορού. Η Αθήνα γίνεται σταθμός στην παγκόσμια περιοδεία σημαντικών καλλιτεχνών, ενώ φιλοξενεί και μία παγκόσμια πρεμιέρα.
 
Οι ελληνικές δυνάμεις κατακτούν την Πειραιώς 260, αναδεικνύοντας τη δυναμική τους και διεκδικώντας το στίγμα τους στο παγκόσμιο χορευτικό στερέωμα. Δύο Ελληνίδες χορογράφοι έχουν στραμμένους πάνω τους τούς προβολείς του διεθνούς χορευτικού δικτύου DNA, ως «DNA panorama artists», ενώ το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν και οι δουλειές άλλων νέων δημιουργών.
 
Η πρώτη, η Λενιώ Κακλέα, ανοίγει την ενότητα του χορού στην Πειραιώς (1-4/6, 7-11/6, 14-18/6, 21-25/6, 28-30/6, 1/7), με το «Ahand'sturn». Μία παράσταση-ιδιωτική συνάντηση με τη χορογράφο για μόνο έναν ή δύο επισκέπτες-θεατές κάθε φορά, στον νέο χώρο Β της Πειραιώς 260. Οι θεατές παίρνουν, φεύγοντας από την παράσταση, το αποτύπωμα της χορογραφίας σε ένα ιδιαίτερο βιβλίο.
 
Η δεύτερη DNA panorama artist είναι η γνωστή από την περυσινή χρονιά, Κατερίνα Ανδρέου, που θα παρουσιάσει και πάλι το σόλο «Akindoffierce»(10-11/6, Πειραιώς Ε). Η παράσταση έκανε πρεμιέρα πέρυσι στο Φεστιβάλ Αθηνών και στη συνέχεια περιόδευσε στην Ευρώπη, όπου σημείωσε τεράστια επιτυχία και κατέκτησε το Prix Jardin d'Europe 2016.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top