Παραμύθι δίχως (καλό) τέλος για την δούκισσα Σάρα

Χρωστάει 4 εκ. ευρώ και πάει για... πτώχευση

Παραμύθι δίχως (καλό) τέλος για την δούκισσα Σάρα

Λεφτά ούτε για να κάνει το σέρβις του αγαπημένου της αυτοκινήτου δεν έχει η δούκισσα του Γιόρκ Σάρα Φέργκιουσον η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας μιας και η εταιρεία -στην οποία είχε επενδύσει αρκετά χρήματα- κήρυξε πτώχευση.


Πλέον, η πρώην πριγκίπισσα (η οποία υπήρξε παιδική φίλη της πριγκίπισσας Νταϊάνα και παντρεύτηκε -και χώρισε- τον αδερφό του πρίγκιπα Καρόλου, Άντριου) δεν έχει χρήματα ούτε καν για να κάνει κάποιες μικροεπισκευές στην αγαπημένη της -και πανάκριβη- λιμουζίνα μάρκας Bentley.


Η δούκισσα Φέργκιουσον ίδρυσε το 2006 την εταιρεία Ηartmoor LLC, και –κατέχοντας το 51% της επιχείρησης- επένδυσε σχεδόν 1 εκατ. ευρώ από την προσωπική της περιουσία. Στόχος της εταιρείας ήταν να κυκλοφορήσει μια σειρά προϊόντα (από κηροπήγια και ρούχα ως είδη υγιεινής διατροφής και κοσμήματα) με την αριστοκρατική επωνυμία «Δούκισσα του Γιορκ».


Η έλλειψη, όμως, επιχειρηματικής εμπειρίας και οικονομικών γνώσεων οδήγησε την εταιρεία σε παράλογα επιχειρηματικά ανοίγματα, πληρώνοντας απίστευτα ποσά για τα ενοίκια των γραφείων στη Νέα Υόρκη με θέα το Σέντραλ Παρκ. Αποτέλεσμα; Κήρυξε πτώχευση ύστερα από μόλις 18 μήνες και -αντί να γίνει in φίρμα- η «Φέργκι» έγινε… πάμπτωχη δούκισσα.


Πριν από μερικές ημέρες η δούκισσα του Γιορκ είχε δηλώσει, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο σόου της αμερικανίδας τηλεπαρουσιάστριας Οπρα Γουίνφρεϊ, ότι «χρωστάει πολλά χρήματα» χωρίς να αποκαλύψει όμως ακριβές ποσό.


Η ίδια είχε δηλώσει σχετικά ότι ««Δεν έχω ιδέα πού ακριβώς ξοδεύθηκαν όλα αυτά τα χρήματα τα οποία επένδυσα στην εταιρεία. Ημουν απλώς ένας ακόμη επενδυτής της Ηartmoor, δεν υπήρξα ποτέ μου μέλος της ομάδας των μάνατζερ».


Το παραμύθι δίχως (καλό) τέλος της δούκισσας του Γιορκ έχει απασχολήσει ακόμη και τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία –μέσω του βασιλικού οικονομικού συμβούλου της προτείνει στη «Φέργκι» την πτώχευση ως την ιδανική λύση.


Η δεινή οικονομική της κατάσταση δεν είναι το μόνο θέμα που απασχολεί, πάντως, την πρώην πριγκίπισσα. Πριν από λίγο καιρό είχε εκτεθεί ανεπανόρθωτα πέφτοντας σε παγίδα δημοσιογράφου, ο οποίος εμφανίστηκε ως επιχειρηματίας προσφέροντας περισσότερο από μισό εκατομμύριο ευρώ για προνομιακή πρόσβαση στον πρώην σύζυγο της και δούκα του Γιορκ, πρίγκιπα Άντριου. Η ίδια δέχθηκε και το συμβάν καταγράφηκε σε κρυφή κάμερα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top