��την κορυφή του κόσμου ο πιανίστας χωρίς χέρια

Κέρδισε το «Κίνα Εχεις Ταλέντο» και θέση στην καρδιά όλων

Στην κορυφή του κόσμου ο πιανίστας χωρίς χέρια

Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν το θέμα που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας. Κι αυτό γιατί ακούμε πολύ συχνά για την λεγόμενη «δύναμη της θέλησης», αλλά αυτή η περίπτωση ξεπερνά κάθε όριο. Αυτό το θέμα αξίζει πραγματικά να διαβαστεί και να ακουστεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πρόκειται για τον 23χρονο κινέζο μουσικό Liu Wei, το όνομα του οποίου κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς ο σολίστας κέρδισε το ριάλιτι μουσικής «Κίνα Εχεις Ταλέντο» παίζοντας πιάνο με τα δάχτυλα των ποδιών του, καθώς έχει χάσει και τα δύο του χέρια. Ο Wei άφησε άφωνο κοινό και κριτική επιτροπή εκτελώντας άψογα το τραγούδι του James Blunt «You’re beautiful».

Ο μουσικός ακρωτηριάστηκε και τα δύο του χέρια πριν από 13 χρόνια. Εχασε τα χέρια του από το ύψος των ώμων σε ηλικία μόλις 10 ετών. Στα 18 του χρόνια αποφάσισε να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να γίνει επαγγελματίας πιανίστας. Όλα αυτά βέβαια χωρίς χέρια, αλλά μόνον με τα δάχτυλα των ποδιών του. Ο πρώτος του δάσκαλος παραιτήθηκε ισχυριζόμενος ότι είναι αδύνατον να διδάξει πιάνο σε έναν άνθρωπο που δεν έχει χέρια.

«Η μία επιλογή που έχω είναι να εγκαταλείψω όλα μου τα όνειρα, κάτι που θα με οδηγήσει σε έναν γρήγορο και απελπιστικό θάνατο. Η άλλη επιλογή μου είναι να παλέψω χωρίς χέρια για να ζήσω μία μοναδική ζωή», έλεγε στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ο Wei.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, οι γονείς τον ενθάρρυναν να ντύνεται, να τρώει, να βουρτσίζει τα δόντια του και να κάνει πολλά πράγματα μόνος του, χρησιμοποιώντας πάντοτε τα δάχτυλα των ποδιών του. Μετά τη νίκη του στο Κίνα Εχεις Ταλέντο, δήλωσε αστειευόμενος «τουλάχιστον έχω δύο τέλεια πόδια».

Εκτός από δύο τέλεια πόδια, θα προσθέταμε εμείς, έχει την ικανότητα να μας δίνει το πιο σημαντικό μάθημα ζωής.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top