5.3 εκατομμύρια ευρώ για ένα βραχιόλι!

Ποιος το απέκτησε και σε ποιαν ανήκε;

Σε άλλες , λαμπερές και ανεπανάληπτες εποχ��ς μετέφερε το κοινό η δημοπρασία του Οίκου Sotheby’s που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Κι αυτό γιατί ο Οίκος εξέθεσε σε δημοπρασία τα κοσμήματα της Wallis Simpson, Δούκισσας του Windsor και συζύγου του Βασιλιά Εδουάρδου του 8ου, τα οποία συνολικά πουλήθηκαν έναντι 9.4 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό, όμως που τράβηξε επάνω του όλα τα βλέμματα ήταν ένα βραχιόλι, το οποίο αποτελεί ένα από τα ακριβότερα βραχιόλια που εκτέθηκαν ποτέ σε δημοπρασία, που πουλήθηκε στο αστρονομικό ποσόν των 5.3 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για ένα μπρασελέ σε σχήμα πάνθηρα, από όνυχα και διαμάντια του Οίκου Cartier, το οποίο σημείωσε ρεκόρ για οποιοδήποτε κομμάτι Cartier έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία, καθώς και για οποιοδήποτε βραχιόλι γενικά έχει ποτέ δημοπρατηθεί. Η τελική τιμή πώλησής του ήταν η υπερδιπλάσια από αυτήν που είχε αρχικά εκτιμηθεί ότι θα πωλείτο. Η δημοπρασία έγινε από τον Οίκο Sotheby’s και ακόμη και οι υπεύθυνοι του Οίκου δηλώνουν έκπληκτοι από την τελική έκβαση που είχε η διαδικασία.

Το βραχιόλι ανήκει σε μία από τις πολυτιμότερες συλλογές κοσμημάτων της υφηλίου. Συγκεκριμένα, η συλλογή της Δούκισσας περιελάμβανε 20 κομμάτια, η δημοπράτηση των οποίων ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούλιο. Ανάμεσα στα κοσμήματα υπήρχε και μία καρφίτσα σε σχήμα φλαμίνγκο, με διαμάντια, ρουμπίνια, ζαφείρια, σμαράγδια και κιτρίνη, που «έπιασε» 2.7 εκατομμύρια δολάρια, αλλά και μία καρφίτσα σε σχήμα καρδιάς με τα αρχικά του βασιλικού ζεύγους (W.E.) και τον αριθμό 20 στα λατιν��κά, που είχε παραγγείλει ο Εδουάρδος ο 8ος για την 20ή επέτειο του γάμου τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top