Facebook, Φερθ και Πόρτμαν οι νικητές στις Χρυσές Σφαίρες

Ολοκληρώθηκε η λαμπερή τελετή. Δείτε ποιοι βραβεύθηκαν...

Facebook, Φερθ και Πόρτμαν οι νικητές στις Χρυσές Σφαίρες

Η ταινία «The Social Network» με θέμα την δημιουργία του Facebook ήταν η μεγάλη νικήτρια της τελετής απονομής των Χρυσών Σφαιρών, η οποία ολοκληρώθηκε το πρωί στο Χόλυγουντ. Η ταινία κέρδισε συνολικά τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, ανάμεσά τους αυτή της καλύτερης δραματικής ταινίας.

Η ταινία τιμήθηκε επίσης με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Ντέιβιντ Φίντσερ, καλύτερου σεναρίου για τον Ααρον Σόρκιν και καλύτερης μουσικής για τον Τρεντ Ρέζνορ.

Την Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού κέρδισε ο Κόλιν Φερθ για την ερμηνεία του στην δραματική ταινία «Ο Λόγος του Βασιλιά». Το αντίστοιχο βραβείο για την γυναικεία ερμηνεία κέρδισε η Νάταλι Πόρτμαν για την ταινία «Ο Μαύρος Κύκνος».

Στην κατηγορία καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ το βραβείο απονεμήθηκε στην ταινία «Τα Παιδιά είναι εντάξει» και η Ανέτ Μπένινγκ κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην ίδια ταινία. Η Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ανδρική ερμηνεία σε κωμωδία ή μιούζικαλ πήγε στον Πολ Τζιαμάτι για την ταινία «Barney's Version».

Δύο Χρυσές Σφαίρες κέρδισε η δραματική ταινία «The Fighter». H μία αφορούσε τον Κρίστιαν Μπέιλ και αφορούσε το βραβείο ερμηνείας β' ανδρικού ρόλου και η άλλη την Μελίσα Λίο και αφορούσε το βραβείο β' γυναικείου ρόλου.

Την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων κέρδισε η ταινία «Toy Story 3», ενώ με την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας τιμήθηκε το «In a Better World» από την Δανία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο τιμήθηκε με το βραβείο Σεσίλ ΝτεΜιλ για την συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top