Γιάννης Ζουγανέλης: «πως μεγάλωσα με κωφάλαλους γονείς»

Ο κοινωνικός ρατσισμός που έζησε και τι είπε για τους gay

Γιάννης Ζουγανέλης: «πως μεγάλωσα με κωφάλαλους γονείς»

«Οι Έλληνες δεν είναι πολιτισμένοι, δεν συμπαρίστανται», είπε ο Γιάννης Ζουγανέλης και μίλησε για τον κοινωνικό ρατσισμό και τις δυσκολίες που έζησε έχοντας κωφάλαλο πατέρα και κωφή μητέρα.

Καλεσμένος στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου, ο γνωστός καλλιτέχνης διηγήθηκε περιστατικά από την ζωή του και μίλησε έξω από τα δόντια για τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία αντιμετωπίζει τους ανθρώπους με προβλήματα.

«Αναγκάστηκα να κηδεμονεύσω τους γονείς μου και να τους υπερασπιστώ απέναντι σε μια κοινωνία ανυπόληπτη, να κηδεμονεύσω την άδικη σχέση που είχαν με την κοινωνία», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ζουγανέλης, προσθέτοντας πως εξαιτίας αυτής της αντιμετώπισης οι γονείς του δεν κατάφεραν να μορφωθούν και έμειναν αναλφάβητοι.

Καταπέλτης ήταν ο γνωστός καλλιτέχνης: «ο κοινωνικός ρατσισμός είναι ένα πράγμα που ευτυχώς δεν τον καταλαβαίνουν οι ίδιοι και το πρόβλημα της κοινωνίας είναι ότι δεν τους βοηθά να μπουν στην διαδικασία των ανθρώπων με νόηση».

«Η ελληνική κοινωνία τα ανάπηρα παιδιά της τα έκρυβε, ήταν ντροπή να τα βγάζεις προς τα έξω. Κάτι πήγαμε να κουνηθούμε με τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, αλλά γίνανε πράγματα βιτρίνας και εντυπωσιασμού», πρόσθεσε.

Ο ίδιος δεν αντιμετώπισε πρόβλημα, ούτε και οι φίλοι του στους οποίους δεν δίστασε να συστήσει τους γονείς του.

Μάλιστα, ο Γιάννης Ζουγανέλης δεν δίστασε να επικρίνει ακόμα και τους συναδέλφους του, που κάνουν σαν να μην υπάρχει πρόβλημα και αρνούνται να βοηθήσουν. «Δεν μπορώ τον άνθρωπο τον φραγκάτο, να μην συμπαραστέκεται στους ανθρώπους που υπολείπονται οικονομικά», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, απο��άλυψε πως η γιαγιά του, η μητέρα του πατέρα του, που τον μεγάλωσε, ήθελε να τον κάνει... δεσπότη αλλά της την έσκασε, ενώ υπεραμύνθηκε των σεξουαλικών επιλογών κάθε ανθρώπου λέγοντας: «δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους, αν δεν τους πειράζει που είμαι straight».

Πρώτη ανάρτηση: 18/02/2011, 00:40

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top