Χρήστος Ζαμπούνης: «σκέφτηκα να αυτοκτονήσω»

Το διαζύγιo, η κατάθλιψη και ο θάνατος που τον συγκλόνισαν

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός είναι ο Χρήστος Ζαμπούνης, που δεν δίστασε να εξομολογηθεί σε κυπριακό περιοδικό πως έχει πάθει κατάθλιψη δύο φορές και, μάλιστα, την μία σκέφτηκε να αυτοκτονήσει! Παράλληλα, ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για το διαζύγιό του και τον θάνατο του πατέρα του που τον συγκλόνισε.

«Ήμουν 20 ετών. Θυμάμαι, έμενα σε ένα ρετιρέ στην Ξενοκράτους. Είχα πιστέψει στην επανάσταση, συμμετείχα σε οργανώσεις, σε πορείες, αλλά, όταν κατάλαβα ότι αυτή η επανάσταση δεν θα γίνει ποτέ, ότι τα όνειρά μου για έναν καλύτερο κόσμο δεν θα γίνουν πραγματικότητα, απογοητεύτηκα τόσο πολύ και είπα να πέσω από το μπαλκόνι», λέει ο Χρήστος Ζαμπούνης στο «Omikron»!

Όπως προσθέτει, για περίπου ένα μήνα δεν έβγαινε από το σπίτι, υποσιτιζόταν και δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. «Έφτανα στο μπαλκόνι, κοιτούσα, δεν έπεφτα... Δεν ξέρω τι με απέτρεψε, μάλλον η δειλία μου. Τότε δεν καταλάβαινα ότι είχα πάθει κατάθλιψη, σήμερα το αναγνωρίζω», αναφέρει.

Η κατάθλιψη του χτύπησε ακόμα μία φορά την πόρτα, το 2010, όταν πέθανε ο πατέρας του, πήρε διαζύγιο και έπαψε να εργάζεται στο «Life & Style»: «έπαθα κατάθλιψη, η οποία είναι ίσως η πλέον διαδεδομένη ασθένεια στη χώρα μας. Ωστόσο, σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, την σημερινή μου κατάθλιψη τη συγκρότησα. Αυτό είναι από τα καλά της ωριμότητας: Τη δούλεψα, την αντιμετώπισα. Με βοήθησε πολύ και το γράψιμο σ’ αυτό. Τώρα πλέον εξέρχομαι της καταθλίψεως. Είμαι σε μια καλή περίοδο», προσθέτει.

Όσο για το διαζύγιό του; «Υπήρχε και υπάρχει αγάπη, αλλά πήραμε διαφορετικές πορείες. Δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε την κοινή ζωή, υπήρχε μια διαφορετική δυναμική μέσα στο ζευγάρι. Κάποια στιγμή, για 10 χρόνια, πηγαίναμε μαζί αλλά, κάποια στιγμή αλλάξαμε δρόμους», δηλώνει και παραδέ��εται πως μπορεί να είναι ο μετρ των καλών τρόπων στην χώρα μας αλλά έχει κάνει κι αυτός τις... παρασπονδίες του.

«Έχω χάσει τον αυτοέλεγχο, έχω παρεκτραπεί, έχω εξοκείλει. Πριν από λ��γα χρόνια, μετά έναν αγώνα ΠΑΟΚ - Άρεως στην Τούμπα, απεχώρησα με δυο κατά τα άλλα ευυπόληπτα μέλη της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Ήμασταν πάνω στις βέσπες και όλοι γύρω μας φώναζαν ένα σεξουαλικού περιεχομένου σύνθημα για έναν παίκτη του Άρεως που μόλις είχε έρθει, τον Αμορόζο. Δεν βρίζω γενικώς στη ζωή και ειδικώς στο γήπεδο. Όμως, μετά την επίμονη προτροπή των φίλων μου άρχισα να απαγγέλλω το ποίημα. Αίφνης, από το παρακείμενο αυτοκίνητο, ήταν μία Mercedes, κατεβάζει το παράθυρο μία κυρία με κομοδινί μαλλί και μου λέει “κρίμα, γράφετε και το σαβουάρ βιβρ!”», εξιστορεί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top