Διακοπές στην Αθήνα προτείνει ο Jean Paul Gaultier

Τι λέει για την πόλη, την αισθητική μας, τα μέρη που αγαπά

Διακοπές στην Αθήνα προτείνει ο Jean Paul Gaultier

«Μέλι» στάζει για την Ελλάδα ο Jean Paul Gaultier: σε άρθρο του σε γαλλικό περιοδικό προτείνει την Αθήνα ως ιδανικό προορισμό διακοπών και παρουσιάζει τα μέρη που κάθε τουρίστας πρέπει να επισκεφθεί!

«Η Αθήνα μου που αγαπώ» είναι ο τίτλος του κειμένου του διεθνούς φήμης σχεδιαστή στο περιοδικό «Gala», όπου ο Gaultier δεν κρύβει την αγάπη του για την ελληνική πρωτεύουσα. «Εκτιμώ την ενέργειά της, την ζεστασιά των ανθρώπων της, την γαστρονομία και το συνδυασμό του ανατολίτικου με το δυτικό στοιχείο», λέει μεταξύ άλλων.

Ως αγαπημένες του περιοχές ο Gaultier αναφέρει το Κολωνάκι, την Πλάκα και το Γκάζι. «Είναι απόλαυση να περπατάς στους πρόποδες της Ακρόπολης, ανάμεσα στο ρωμαϊκό θέατρο, στους αρχαίους κίονες και στα σπιτάκια», προσθέτει και δεν παραλείπει να προτείνει συγκεκριμένα καταστήματα, όπως το εστιατόριο «Παπαδάκης» της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, την γκαλερί της Πέγκυς Ζουμπουλάκη και την ταβέρνα «Κανέλλα» στο Γκάζι.

Όσο για την αισθητική των Αθηναίων; Μόνο εγκώμια «πλέκει» ο σχεδιαστής, που αναφέρει τις στολές των Ευζώνων ως πηγή έμπνευσής του και προσθέτει: «λατρεύω να παρακολουθώ τη ζωή και να φαντάζομαι τις προσωπικότητες που κρύβονται πίσω από τα γυαλιά ηλίου των κατάφορτων με σινιέ τσάντες γυναικών».

Ο Gaultier δεν παραλείπει να αναφερθεί στην Ειρήνη Παπά, την Μελίνα Μερκούρη και την Μαρία Κάλλας, ενώ δεν κρύβει την αδυναμία του στην ελληνική κουζίνα. «Τρελαίνομαι για την κουζίνα του Αιγαίου», λέει μεταξύ άλλων και προτείνει σε όλους να δοκιμάσουν εκμέκ κανταΐφι από του Χατζή.

Με την κρίση να έχει «αγγίξει» και τον τουρισμό μας, καλύτερη διαφήμιση δεν θα μπορούσαμε να βρούμε!!!

Δείτε την βράβευση του Jean Paul Gaultier στην Αθήνα κατά το 11ο φεστιβάλ γαλλόφωνου κινηματογράφου

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top