Μόνο στο star.gr: Ο Αντώνης Βαρδής μέσα από τα μάτια του στιχουργού του

«Όπου να 'ναι θα χτυπήσει το τηλέφωνο και θα τον ακούσω» είπε ο Βασίλης Γιαννόπουλος

Έχουν περάσει δύο χρόνια από την ημέρα που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας ο Αντώνης Βαρδής σκορπίζοντας θλίψη τόσο στους δικούς του ανθρώπους, όσο και σε ολόκληρο τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ο Βασίλης Γιαννόπουλος είχε την τιμή και την χαρά να γνωρίσει και να συνεργαστεί με τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη και μαζί να υπογράψουν κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου!
γιαν3.jpg
(O Bασίλης Γιαννόπουλος και ο Αντώνης Βαρδής)


Ο καταξιωμένος στιχουργός άνοιξε το βιβλίο των αναμνήσεων του και μίλησε στο star.gr για τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη έτσι όπως τον γνώρισε εκείνος… μέσα από τα δικά του μάτια!

«Ο Αντώνης Βαρδής είναι για μένα οικογένεια», εξομολογείται ο κ. Γιαννόπουλος και στη συνέχεια αναρωτιέται για ποια απώλεια μιλάμε: «Όπου να ναι θα χτυπήσει το τηλέφωνο και θα είναι εκείνος»!

Κλείνοντας, έσπευσε να τονίσει στο star.gr, πως ο Γιάννης Βαρδής είναι ο καλύτερος «διαχειριστής» αυτής της τεράστιας μουσικής κληρονομίας που άφησε πίσω του ο Αντώνης Βαρδής.

γιαν2.jpg
(Αντώνης Βαρδής, Αντώνης Ρέμος, Βασίλης Γιαννόπουλος)


Αξίζει να αναφέρουμε πως ένα από τα τραγούδια που άφησε παρακαταθήκη ο αείμνηστος τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός είναι το «Δώσ’ μου μια αγκαλιά» που ερμηνεύουν από κοινού ο Γιάννης Βαρδής και ο Αντώνης Ρέμος σε στίχους του Βασίλη Γιαννόπουλου και σε μουσική του Αντώνη Βαρδή.


Πώς γνωριστήκατε με τον Αντώνη Βαρδή;

Πριν πολλά χρόνια, εκεί στο 2002 περίπου, συνεργαζόμουν με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου σε επίπεδο συναυλιών, (φωτισμό, σκηνοθεσία κλπ). Κάποια στιγμή μου τηλεφώνησε ο Βασίλης από το στούντιο SIERA όπου βρισκόταν τη στιγμή εκείνη, λέγοντάς μου ότι ήταν μαζί με τον Αντώνη Βαρδή.
Επειδή, ο Αντώνης έψαχνε κάποιο στιχουργό του, προκειμένου να του γράψει ένα τελευταίο κομμάτι στο δίσκο του Γιάννη Βαρδή που ετοίμαζε εκείνον τον καιρό, αλλά δεν τον έβρισκε, του πρότεινε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου να μιλήσει σε έναν δικό του στιχουργό, προκειμένου να κάνει ο άνθρωπος τη δουλειά του.Έτσι έγινε η πρώτη επαφή με τον Αντώνη Βαρδή, τον οποίο ως τότε τον γνώριζα μόνο μέσα από τα τραγούδια του.

Πώς έζησε ο Βασίλης Γιαννόπουλος τον Αντώνη Βαρδή; Πώς ήταν σαν άνθρωπος;

Ο Αντώνης είναι ο μοναδικός φίλος που απέκτησα μέσα από το χώρο της δισκογραφίας. Η σχέση μας είναι φιλική, συναδελφική μα πάνω από όλα ανθρώπινη. Ο Αντώνης δεν είναι εύκολος χαρακτήρας, είναι όμως αυτό που είναι, ειλικρινής , ανοιχτόκαρδος, χιουμορίστας δεινός και καλλιτεχνάρα. Τα παραμέσα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του θαρρώ δεν αφορούν κανένα άλλον πέρα από τους ανθρώπους τους πολύ κοντινούς του και δεν υπάρχει λόγος αναφοράς τους.

γιαν1.jpg
(Ο Βασίλης Γιαννόπουλος με τον Αντώνη Ρέμο και τον Σταμάτη Γονίδη)


Έχετε συνειδητοποιήσει την απώλεια του;

Ποια απώλεια; Όπου να ναι θα χτυπήσει το τηλέφωνο! Κι αν δεν χτυπήσει θα τον ακούσω στις πολύωρες μαγνητοφωνημένες μας συνομιλίες.

Ήταν κάτι σαν αδερφό σας;

Σαν δικό μου άνθρωπο, ναι. Ο Αντώνης είναι οικογένεια!

Έχετε κάποια ακυκλοφόρητα τραγούδια του μουσικοσυνθέτη στο συρτάρι σας. Ενδεχομένως κάποια στιγμή να τα ακούσουμε από τον γιο του, Γιάννη;

Τα τραγούδια αυτά είναι μια περιουσία που ανήκει αποκλειστικά στον Γιάννη , που είναι ο μόνος που έχει δικαίωμα να την διαχειριστεί με τον τρόπο που εκείνος θα επιλέξει. Δεν μου πέφτει κανένας απολύτως λόγος. Ο Γιάννης είμαι βέβαιος πως είναι ο καλύτερος διαχειριστής της περιουσίας αυτής.

Συνέντευξη: Μίτση Σκέντζου (mskentzou@star.gr)

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top