ΔΕΙΤΕ τις Ελληνίδες που έχουν πάρει μέρος στο χορό των ντεμπιτάντ-ΒΙΝΤΕΟ

Μοντέρνες «σταχτοπούτες» με παραμυθένιες εμφανίσεις

ΔΕΙΤΕ τις Ελληνίδες που έχουν πάρει μέρος στο χορό των ντεμπιτάντ-ΒΙΝΤΕΟ

Παραμυθένιες εμφανίσεις, πανάκριβα κοσμήματα και παπούτσια, νεαρές πριγκίπισσες στον πρώτο τους χορό: Αυτός είναι ο χορός των ντεμπιτάντ!

Ένας θεσμός που εδώ και χρόνια αναβιώνει τους λαμπερούς χορούς που έδιναν οι δεσποινίδες αριστοκράτισσες στις Βερσαλλίες μόλις συμπλήρωναν την ηλικία για να συμμετέχουν στην κοινωνία.

Και αν νομίζετε ότι η Ελλάδα δεν έχει παρουσία στον χορό των ντεμπιτάντ, κάνετε λάθος!

Η σχεδιάστρια Κορντέλια ντε Καστελάν, με γαλλικό επώνυμο αλλά μητέρα Ελληνίδα, ήταν η πρώτη που συμμετείχε στο χορό το 1998 δίνοντας το έναυσμα για τις επόμενες!

Το 2002 η Κάθριν Εμπειρίκου της γνωστής οικογενείας, κάνει το ντεμπούτο της στην υψηλή κοινωνία, την ίδια χρονιά που στο χορό των ντεμπιταντ συμμετείχε και η εγγονή του πρώην ηγέτη της Ρωσίας, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, Ξένια, αλλά και η κόρη της σχεδιάστριας Αντζελα Μισόνι, Μαργαρίτα.

Το 2003 σειρά έχει η Αλεξία Κανελλοπούλου -Στρατή η οποία χόρεψε με τον καβαλιέρο της δίπλα από τη δισέγγονη του Έρνεστ Χέμινγουεϊ και την κόρη της Μάριελ Χέμινγουεϊ, την Ντρι Λουίζ.

Η Αλεξάνδρα Μετζελοπούλου και η Νίνα Σούτσου των ιστορικών οικογενειών εκπροσώπησαν την Ελλάδα το 2004 ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά σειρά είχε η κόρη της Αικατερίνης Λαλαούνη, Λάουρα Λαλαούνη- Μακροπούλου.

Το 2007 η ελληνικής καταγωγής Τζεμάιμα Λαιμός χόρεψε με τον καβαλιέρο της, ενώ την ίδια χρονιά συμμετείχε και η Κάθλιν Κένεντι.

Από το 2008 και μετά, με την οικονομική ύφεση οι ελληνικές παρουσίες εξαφανίζονται και σε γενικότερο πλαίσιο το παραμύθι του χορού τον ντεμπιταντ περνάει στο Χόλιγουντ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top