Το FBI ήθελε να καταστρέψει τους «Rolling Stones» και τους έστησε παγίδα!

Το "δόλωμα" που τους έριξαν αλλά δεν το... "έφαγαν"

Το FBI ήθελε να καταστρέψει τους «Rolling Stones» και τους έστησε παγίδα!

Σενάριο βγαλμένο από ταινία είναι αυτό που διηγείται η νέα αυτοβιογραφία του Philip Norman, για την μεγαλύτερη rock and roll μπάντα όλων των εποχών, τους «Rolling Stones».

Το βιβλίο ονομάζεται «Mick Jagger», και ρίχνει φως στην επιδρομή του FBI και της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας MI5, στο εξοχικό του Keith Richards, τον Φεβρουάριο του 1967.

Η εν λόγω αυτοβιογραφία, διηγείται τα γεγονότα από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία, υποστηρίζοντας πως οι βρετανικές υπηρεσίες είχαν ως στόχο τη διάλυση του rock συγκροτήματος, «πριν προλάβουν να διαταράξουν την τάξη και την ασφάλεια της αμερικανικής κοινωνίας».

Το σχέδιο-παγίδα, είχε στηθεί πολύ προσεχτικά και μελετημένα.

Οι βρετανικές αρχές, τον Ιανουάριο του 1967 συνέλαβαν τον αποτυχημένο ηθοποιό David Sniderman, για κατοχή ναρκωτικών.

Με αντάλλαγμα την ελευθερία του, του πρότειναν να τον χρησιμοποιήσουν ως «δόλωμα» για να παγιδέψουν τους «Rolling Stones».

Με ένα χαρτοφύλακα γεμάτο LSD, o Sniderman δεν άργησε να γίνει «φίλος» τους, και να τον καλέσουν στο εξοχικό τους στο Redlands.

Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην αστυνομία του West Essex για «πάρτι οργίων με ναρκωτικά» ήταν αρκετό για να φτάσουν σε χρόνο dt στο εξοχικό, επτά αστυνομικά οχήματα.

Χτύπησαν την πόρτα, και με το που άνοιξε, οι αστυνομικοί αντίκρισαν μπουκάλια, τασάκια, αναμμένα κεριά, κιθάρες, μαροκινές μαξιλάρες, και νεαροί με μακριά μαλλιά απροσδιόριστου φύλου.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί υπολόγισαν χωρίς τη…. Marianne Faithfull (τότε σύντροφο του Mick Jagger), που προκειμένου να τους αποσπάσει την προσοχή, βγήκε από το ντους ολόγυμνη, αφήνοντας να πέσει κάτω το σκέπασμα της, και οι αστυνομικοί να τα δούν… ΟΛΑ!

Παταγώδης η αποτυχία των βρετανικών αρχών, που το μόνο που ανακάλυψαν ήταν μικρές ποσότητες κάνναβης, με αποτέλεσμα οι «Rolling Stones» να κατακτήσουν όχι μόνο την Αμερική, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top