Αυξήσεις μέχρι 10% σε 500.000 συντάξεις!

Τι προβλέπει η μελέτη για το νέο ασφαλιστικό

Αυξήσεις 10% στα ποσοστά αναπλήρωσης των κύριων συντάξεων για τα 40 χρόνια εργασίας φέρνει το νέο ασφαλιστικό, προκαλώντας αυξήσεις στα ποσά των συντάξεων για 500.000 συνταξιούχους τουλάχιστον, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής».  

Απόφαση σταθμός για αναδρομικά πενταετίας στους συνταξιούχους!

Η αλλαγή επέρχεται καθώς η οροφή στα ποσοστά αναπλήρωσης θα έχουν πλέον  οροφή το 51,8% (αντί 42,8% σήμερα)  και τα ποσά της αύξησης, αναλόγως του μισθού και των ετών ασφάλισης, θα κυμαίνονται από 32 ευρώ τον μήνα μέχρι 198 ευρώ τον μήνα.

Οι νέοι συντελεστές – με τους οποίους θα γίνει εκ νέου υπολογισμός σε όλες τις συντάξεις -   θα ισχύσουν από τα 30 ως τα 40 έτη και θα αντικαταστήσουν τους ισχύοντες του «νόμου Κατρούγκαλου». 

Αναδρομικά, επιδόματα και δώρα συνταξιούχων σε πιλοτική δίκη του ΣτΕ

Το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει ήδη ανατεθεί προς επεξεργασία για τη σύνταξη της αναλογιστικής μελέτης σύμφωνα με το δημοσίευμα.  Στόχος είναι στους συνταξιούχους με 40 έτη εργασίας η ανταποδοτική σύνταξη να αντιστοιχεί στο 51,8% με 52% του συντάξιμου μισθού, ενώ στο ποσό αυτό θα προστίθεται και η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ, στην οποία δε θα υπάρξει αύξηση.

Στο σχέδιο υπάρχει πάντως οροφή δαπανών από την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης, ώστε το κόστος των αυξήσεων που θα δοθούν στις κύριες συντάξεις να μην ξεπερνά τα 350 εκατ. ευρώ - 400 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top