Κυβέρνηση: Παραμένει το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους

Τι θα γίνει με το αφορολόγητο και τα άλλα επιδόματα

Επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους και διατήρηση του αφορολόγητου στα επίπεδα που ισχύει σήμερα , υπόσχεται η κυβέρνηση. Το οικονομικό επιτελείο δεσμεύεται ακόμη για τη διατήρηση και όλων των επιδομάτων, τα οποία θα καταβληθούν τις επόμενες ημέρες.

«Αυτό που δόθηκε ήταν προεκλογικό επίδομα, επίδομα ευρωκάλπης, δεν το βαφτίσαμε 13η σύνταξη, θα συνεχιστεί όμως να δίνεται σαν ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.  

Πέτσας: «Ημέρα μνήμης αλλά και δράσης για τη στήριξη των πυρόπληκτων»

Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα κρατήσει το επίδομα - ανάσα στους συνταξιούχους, που έδινε και η προηγούμενη κυβέρνηση. Με στόχευση να ενισχυθούν όσοι τα βγάζουν πέρα με δυσκολία.

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Το αφορολόγητο δεν θα πειραχθεί. Θα μείνει στις 8.863 ευρώ που είναι σήμερα. Ούτε τα επιδόματα αλλάζουν. 

“Πακέτο” - ανάσα σε νέες μητέρες: 2.000 ευρώ για κάθε παιδί και άλλα μέτρα

Η κυβέρνηση έδωσε μάλιστα σήμερα και το χρονοδιάγραμμα που δείχνει πως στις 25 και 26 Ιουλίου θα καταβληθούν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το επίδομα στέγασης, τα αναπηρικά επιδόματα και το επίδομα παιδιού.

Επιδόματα: Ποια πληρώνονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας

«Ποια να κόψουμε, αυτά που εμείς θεσπίσαμε; Όσοι λαμβάνουν θα συνεχίσουν να λαμβάνουν» διαβεβαίωσε ο κ. Πέτσας 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

Το οικονομικό επιτελείο διαβεβαιώνει πως δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό, αν και οι δανειστές,  όπως αποδεικνύει η έκθεση τους για την παράταση της ενισχυμένης εποπτείας που αποκαλύπτει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, επισημαίνουν ότι η ελληνική οικονομία δεν έχει βγει ακόμη απο την εντατική. 

"ΦΟΥΛΑΡΟΥΝ" ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση «φουλάρει» για τα νομοσχέδια. Έως την 1η Αυγούστου θα είναι νόμος του κράτους η μείωση του ΕΝΦΙΑ και οι βελτιώσεις στις 120 δόσεις, ενώ έως τις 8 Αυγούστου θα ψηφιστούν το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο κράτος , το άσυλο , ο νέος ποινικός κώδικας και η ψηφιακή διακυβέρνηση. 

Όλες οι ελαφρύνσεις με τα δύο φορολογικά νομοσχέδια της κυβέρνησης


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top