Καρδίτσα: Έβγαλαν τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες

Απέκλεισαν συμβολικά τον δρόμο Λάρισας - Κοζάνης

Τρακτέρ στον Τύρναβο

Τα τρακτέρ στους δρόμους έβγαλαν σήμερα οι αγρότες του νομού Λάρισας σε κατά τόπους σημεία και συγκεκριμένα στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης, στον Τύρναβο και στον κόμβο Πλατυκάμπου στη Λάρισα.

Ανάσα σε ελεύθερους επαγγελματίες - αγρότες: Δυνατότητα απαλλαγής από ΦΠΑ

Δυνατό είναι το μπλόκο των αγροτών στον Τύρναβο. Φωτογραφία Eurokinissi / Λεωνίδας Τζέκας

Το πιο μαζικό μπλόκο φαίνεται πως έχει στηθεί από τους αγρότες του Τυρνάβου, οι οποίοι απέκλεισαν συμβολικά για λίγα λεπτά τον δρόμο Λάρισας - Κοζάνης και στη συνέχεια τοποθέτησαν τα τρακτέρ τους στην άκρη του οδοστρώματος.

Φωτογραφία Eurokinissi / Λεωνίδας Τζέκας

Σύμφωνα με μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, θα παραμείνουν στο σημείο του δρόμου και τις επόμενες ημέρες και πως σε καθημερινή βάση θα αποφασίζεται η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Βγαίνουν οι αγρότες στους δρόμους: Ξεκινούν τα μπλόκα στα τέλη Ιανουαρίου

Σημειώνεται πως οι σημερινές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των αποφάσεων που είχαν πάρει οι αγρότες που συμμετέχουν στους Αγροτικούς Συλλόγους του νομού Λάρισας την προηγούμενη εβδομάδα στην πανελλαδική τους σύσκεψη.

Φωτογραφία Eurokinissi / Λεωνίδας Τζέκας

Τι ζητά η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας, οι αγρότες βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση καθώς «τα συσσωρευμένα προβλήματα που οξύνονται οδηγούν σε δραστική μείωση του εισοδήματος. Δεν έχουμε χρήματα για θέρμανση στα σπίτια μας, δεν μπορούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας», κάνοντας λόγο για «ορατό πρόβλημα επιβίωσης».

Μάλιστα, την 1η Φλεβάρη οι αγρότες της Καρδίτσας θα συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων στην "Agrotica" στη Θεσσαλονίκη, στις 12.00 το μεσημέρι. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top