Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Η υπόθεση περνά σε εφέτη ειδικό ανακριτή

Εγκαυματίας: «Δεν περιμένω να μπει κάποιος φυλακή»

Η υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι αναβαθμίζεται καθώς περνά σε εφέτη ειδικό ανακριτή. Οι οικογένειες των θυμάτων αλλά και εγκαυματίες ζητούν να τιμωρηθούν οι ένοχοι μετά και την αποκάλυψη του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, ότι ο βασικός πραγματογνώμονας για την πυρκαγιά κατήγγειλε δολιοφθορά στη μηχανή του.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών  ζητά να ορισθεί εφέτης ειδικός ανακριτής με σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών.

Αποκάλυψη Star: Δολιοφθορά στη μηχανή του πραγματογνώμονα για το Μάτι

Τραγωδία στο Μάτι: To «φονικό» κοκτέιλ που έκανε ανεξέλεγκτη την πυρκαγιά

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν στο Μάτι την ημέρα της τραγωδίας. Η θερμοκρασία ήταν στους 39 βαθμούς Κελσίου, η υγρασία 19% και οι ριπές του ανέμου έφθαναν τα 95 χλμ.

Εγκαυματίας: «Δεν περιμένω να μπει κάποιος φυλακή»

Ο κ. Δημήτρης Φιλιππής, εγκαυματίας από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι δηλώνει στο ότι δεν περιμένει να μπει κάποιος φυλακή για την τραγωδία.
«Θα πάει φυλακή κανείς; Μπορεί δηλαδή εξαιτίας σου να πεθάνουν 100 άνθρωποι μέσα σε μισή ώρα, επειδή δεν το ήθελες. Γίνεται πλημμέλημα και… καθαρίζεις. Τελειώνουν όλα» 

Ο δικηγόρος της Βαρβάρας Φύτρου που έχασε τον σύζυγο και τα δυο της παιδιά στην πυρκαγιά, καταγγέλλει ότι ακόμα δεν έχει πάρει αντίγραφα της δικογραφίας.

Για την τραγωδία στο Μάτι έχουν ασκηθεί διώξεις σε 20 άτομα, ανάμεσά τους η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top