Πόρτο Χέλι: Αδέλφια οι δύο νεκροί - Τι υποστήριξε ο χειριστής του σκάφους

«Δεν εξαφανίστηκα! Τους βοήθησα»

Δείτε στο video απο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star όλες τις τελευταίες εξελίξεις για το ναυτικό δυστύχημα στο Πόρτο Χέλι

Δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους και μία γυναίκα νοσηλεύεται πολύ σοβαρά τραυματισμένη μετά τη φονική σύγκρουση σκαφών χθες το βράδυ, στη θέση Θύνι που βρίσκεται ανάμεσα σε Πόρτο Χέλι και Σπέτσες.

Εικόνες από το σημείο όπου σημειώθηκε η ναυτική τραγωδία. Φωτογραφία InTime

Το ναυτικό δυστύχημα συνέβη όταν ένα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν δέκα Γάλλοι υπήκοοι (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά) συγκρούστηκε με ξύλινο αλιευτικό στο οποίο επέβαιναν τρεις Έλληνες (δύο άνδρες και μία γυναίκα).

Το δεκάμετρο ταχύπλοο εμβόλισε το αλιευτικό την ώρα που εκείνο σήκωνε δίχτυα. «Πέρασε από πάνω του» δήλωσε ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης, μιλώντας στο Open.

To ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν οι δέκα Γάλλοι τουρίστες. Φωτογραφία InTime

Πόρτο Χέλι: Σύγκρουση σκαφών με δύο νεκρούς

Από τη σφοδρή σύγκρουση το αλιευτικό βυθίστηκε. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις του Λιμενικού, που ανέσυραν νεκρούς τους δύο άνδρες. Η γυναίκα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε αρχικά στο στο νοσοκομείο Άργους και από εκεί σε μονάδα στο Γενικό Κρατικό Νικαίας. Ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Αδέρφια τα τρία άτομα στο αλιευτικό

Νεκροί είναι ένας 70χρονος κι ένας 60χρονος άνδρας, ενώ η γυναίκα που δίνει μάχη για τη ζωή της είναι δίδυμη αδερφή του ενός εκ των δύο θυμάτων. Σύμφωνα με το argonafplia.gr. οι δύο νεκροί και η τραυματίας είναι κάτοικοι της περιοχής του Κρανιδίου.

Εικόνες από το σημείο όπου έγινε το ναυτικό δυστύχημα. Φωτογραφία InTime

Οι Γάλλοι τουρίστες είναι καλά στην υγεία τους. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, κρατούνται στη λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, ενώ με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί ο Α' Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Σπυρίδων Κοντομάρης, καθώς και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα.

Η περιοχή στη θέση Θύνι όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τουςΦωτογραφία InTime 

Χειριστής ταχυπλόου: «Δεν εξαφανίστηκα, τους βοήθησα!»

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο φουσκωτό ταχύπλοο επέβαινε ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος ήταν ο χειριστής του σκάφους και φέρεται να διέφυγε με το που προσέγγισε στην ακτή το ταχύπλοο. Οι Αρχές τον αναζητούσαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αλλά τελικά ο 44χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως και με τον συνήγορό του στο λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι.

Ο χειριστής του σκάφους υποστήριξε ότι δεν εξαφανίστηκε μετά το τραγικό συμβάν στο Πόρτο Χέλι και ότι βοήθησε προκειμένου να εντοπιστεί η μία σορός. Τόνισε ακόμα ότι έπεσε στη θάλασσα πολλές φορές για να εντοπίσει και τα υπόλοιπα άτομα που είχαν χτυπηθεί.

Εκεί ο ίδιος, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δικηγόρος του, τραυματίστηκε και μόλις έφτασε στην ακτή πήγε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο χειριστής θα δώσει κατάθεση και στη συνέχεια σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Τι λέει το Λιμενικό για τη φονική σύγκρουση

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες της 09-08-2019, οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό σύγκρουσης ενός φουσκωτού σκάφους, περίπου 10 μέτρων, με δέκα αλλοδαπούς επιβαίνοντες (2 άνδρες, 3 γυναίκες και 5 παιδιά), με λέμβο περίπου 5 μέτρων, στην οποία επέβαιναν, όπως είναι μέχρι στιγμής γνωστό, τρεις ημεδαποί (2 άνδρες και 1 γυναίκα), στη θαλάσσια περιοχή “ΘΥΝΙ” Αργολίδας.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε η βύθιση της λέμβου, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους, οι δύο άνδρες, ενώ η γυναίκα μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους».

Επιπλέον, με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, στην περιοχή μετέβη ο α’ υπαρχηγός του Λιμενικού, αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης και ο περιφερειακός διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού, αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Κοντομάρης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top