Πανελλαδικές 2019: Αυξομειώσεις στις βάσεις- Μεγάλη πτώση στο 2ο πεδίο

Άνοδος για τις Οικονομικές Σχολές 

Αυξομειώσεις αναμένεται να έχουμε φέτος στις βάσεις, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρουσιάζουν οι σχολές του 2ου πεδίου. Αντιθέτως στα Τμήματα Πληροφορικής και τα Οικονομικά αναμένεται να έχουμε μικρή άνοδο. 

Κεραμέως: Τι ώρα θα χτυπάει τα κουδούνι στα σχολεία

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο οι βάσεις αναμένεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις να παρουσιάσουν ελαφρές αυξομειώσεις και θα κυμανθούν στα επίπεδα του 2018. Έτσι στην Ψυχολογία Αθηνών από τα 17.579 μόρια που είχαμε το 2018 φέτος οι προβλέψεις βλέπουν όριο εισαγωγής από 17.600 έως 17.800. 

Η μεγαλύτερη πτώση στο 2ο πεδίο

Στο 2ο πεδίο θετικών επιστημών θα δούμε τις βάσεις να παίρνουν τον κατήφορο. Αιτία, Χημεία και Φυσική, που φέτος δυσκόλεψαν τους μαθητές. Στην Αρχιτεκτονική Σχολή Θεσσαλονίκης από 18.102 η πτώση αναμένεται να είναι περίπου στα 300 μόρια και συγκεκριμένα από 17.700 μέχρι 17.850.

Φυσική –Χημεία παρασύρουν τις βάσεις στο 3ο πεδίο

Η Φυσική και η Χημεία αναμένεται να επηρεάσουν τις βάσεις και στο 3ο πεδίο επιστημών μόνο που λόγω της Βιολογίας αναμένεται η πτώση να είναι ήπια. 

Άνοδος για τις Οικονομικές Σχολές 

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο θα υπάρξουν μικρές αυξομειώσεις στις βάσεις. Παράδειγμα το οικονομικής επιστήμης Αθηνών εκτιμάται ότι από τα 15.066 θα ανέβει στα 15.200 την ώρα που το Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών Πειραιά θα υποχωρήσει κατά 200 μόρια. 

Υπενθυμίζεται ότι έχει δοθεί παράταση μέχρι την Τετάρτη για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top