Φαράγγι του Αγίου Λουκά: Ποιες είναι οι επικίνδυνες παγίδες!

Τι λέει εκπαιδευτής καταβάσεων φαραγγιών

Εύκολο αλλά επικίνδυνο αυτή την περίοδο χαρακτηρίζουν οι ειδικοί το φαράγγι του Αγίου Λουκά, που έχασαν τη ζωή τους οι τρεις άνθρωποι. Μιλούν για δύο σημεία - παγίδες λόγω της μεγάλης ποσότητας του νερού που συγκεντρώνεται. 

Το Φαράγγι του Αγίου Λουκά που βρίσκεται λίγο πάνω από το Ξυλόκαστρο, θεωρείται ένα σχετικά εύκολο φαράγγι για κατάβαση και προτείνεται σε αρχάριους από τους εκπαιδευτές, ωστόσο την Άνοιξη κρύβει ...παγίδες. 

Ξυλόκαστρο Κορινθίας: Νεκροί οι τρεις πεζοπόροι- Ζωντανός ο εκπαιδευτής

«Είναι εύκολο εφόσον έχει κατάλληλες καιρικές συνθήκες και κατάλληλη ποσότητα νερού. Ένα φαράγγι που πηγαίνει κόσμος, αρχάριοι και κάνουν canyoning, αλλά όχι αυτή την εποχή. Αυτή την εποχή υπάρχει πάντα περισσότερο νερό λόγω λιώσιμου των χιονιών, η άνοιξη πάντα έχει περισσότερα νερά.  Αν έχει πολύ νερό φεύγουμε, πάμε πίσω. Εγώ προσωπικά δεν θα έμπαινα εκεί γιατί θα ήταν "αυτοκτονία"» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, o Γιώργος Ανδρέου, εκπαιδευτής καταβάσεων φαραγγιών.

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου του STAR

Με τον όρο Canyoning εννοούμε τη διάσχιση των φαραγγιών ακολουθώντας την πορεία των υδάτων και προσπερνώντας κάθε εμπόδιο με τεχνικά μέσα. Πραγματοποιείται κατάβαση ενός φαραγγιού περνώντας μέσα από το νερό, κάνοντας βουτιές σε βαθιά νερά και φυσικές τσουλήθρες που έχουν σχηματιστεί πάνω στους βράχους από τη διάβρωση των νερών. Γίνεται κατάβαση με σχοινιά, όταν έχει καταρράκτες. Πάντα όμως μαζί με εκπαιδευτή και τον κατάλληλο εξοπλισμό.  

Αυτό που πιθανολογούν οι γνώστες του είδους, είναι ότι οι πεζοπόροι έπεσαν μάλλον στο φαινόμενου του πλυντηρίου, δηλαδή στον στροβιλισμό του νερού, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν και να μην προλάβουν να αντιδράσουν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top