Ισόβια στον αδερφοκτόνο των Τρικάλων

Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Δικαστήριο

Ισόβια και 18 έτη επιβλήθηκαν στον 66χρονο συνταξιούχο αστυνομικό που πέρυσι το καλοκαίρι σκότωσε τον αδελφό του στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας έκρινε ένοχο τον 66χρονο ο οποίος κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο (είχε πυροβολήσει και τη νύφη του) και του επέβαλε, κατά πλειοψηφία 4-3, ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας επικράτησε ένταση, ενώ ο κατηγορούμενος  φάνηκε  αμετανόητος και ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν καλά ψυχολογικά ότι ήταν εν βρασμώ.

Τα τρία μέλη του Δικαστηρίου που μειοψήφησαν είχαν την άποψη ότι ο 66χρονος έπρεπε να καταδικαστεί για το φόνο του αδερφού του και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της νύφης του με «ενδεχόμενο δόλο και ενώ τελούσε εν βρασμώ ψυχής». Αυτή ήταν και η θέση της υπεράσπισης. «

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Απόστολος Λύτρας δήλωσε στο star.gr:

"Η σύζυγος και οι κόρες του θύματος νιώθουν ικανοποιημένες από την απόφαση. Βέβαια ο άνθρωπός τους δεν γυρνά πίσω…"

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας 

Το χρονικό 

Τα δύο αδέρφια διατηρούσαν για χρόνια κακές σχέσεις κυρίως εξαιτίας περιουσιακών και προσωπικών διαφορών. Στις 25 Αυγούστου 2017 το θύμα μαζί με τη σύζυγό του πήγαν στο σπίτι του κατηγορούμενου για να του ζητήσουν το λόγο για ένα εξώδικο που τους είχε στείλει. Ο καυγάς γρήγορα πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ο κατηγορούμενος φώναξε προς τον αδερφό του: «θα σε σκοτώσω, θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα». Το θύμα γύρισε στην σύζυγό του και είπε «πάρε την αστυνομία σήμερα θα γίνει φόνος, θα χυθεί αίμα σήμερα».

Ο δράστης στη συνέχεια πυροβόλησε με καραμπίνα τον αδερφό του, ενώ τραυμάτισε και την νύφη του. Στην απολογία του είπε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον αδερφό του, παρά μόνο να τον εκφοβίσει και να τον αναγκάσει να φύγει από το σπίτι του. Για να δικαιολογήσει μάλιστα την πράξη του ισχυρίστηκε ότι, αν ήθελε να τον σκοτώσει, θα το είχε κάνει στο παρελθόν, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μεγάλης ταραχής και φόβου.
 

Ρεπορτάζ: Τασούλα Παπανικολάου

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top