Αγαλματίδια από την Αρχαία Συρία βρέθηκαν στα Γλυκά Νερά

Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα οδήγησε στον εντοπισμό τους

Σε υπαίθριο χώρο στα Γλυκά Νερά βρέθηκαν δύο αγαλματίδια ανεκτίμητης αξίας. Εκτιμάται ότι έφτασαν στην Ελλάδα από την αρχαία Παλμύρα της Συρίας. 

Πεταμένα πίσω από ένα καφάσι του ΟΤΕ βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες, αυτά τα δύο αγαλματίδια. Μια ανώνυμη πληροφορία οδήγησε στον εντοπισμό ανεκτίμητης αξίας αγαλματιδίων από την Παλμύρα της Συρίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από γυναίκα. Του είπε ότι ενώ έκανε την βόλτα της με το σκύλο της στα Γλυκά Νερά, είδε τυχαία τα δύο αγαλματίδια μέσα σε μια σακούλα. Κανείς, πάντως, μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει την ταυτότητα της συγκεκριμένης κυρίας. 

Αμέσως, ενημερώθηκε το Τμήμα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ασφάλειας Αττικής και διεξάγεται έρευνα για το πως έφτασαν τα αγαλματίδια στη χώρα μας. 

Η τεράστια καταστροφή των τζιχαντιστών στην Αρχαία Παλμύρα το 2015 

Ο αρχαιολογικός χώρος είχε δεχθεί επιδρομή από τζιχαντιστές το καλοκαίρι του 2015. Κατάστρεψαν κομμάτι - κομμάτι την αρχαία Παλμύρα προκαλώντας την παγκόσμια κατακραυγή. Ιστορία 2000 χρόνων διαλύθηκε από τον ISIS μέσα σε λίγο καιρό. Από τις λεηλασίες προκλήθηκαν εκτεταμένες καταστροφές στα μεγαλύτερα έργα τέχνης της ιστορίας της Συρίας, ενώ δεν απεφεύχθη το πλιάτσικο. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top