9 μήνες θα ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για πολίτες έως 60 ετών

Πόσους μήνες θα διαρκεί το πιστοποιητικό νόσησης

Εννέα μήνες θα διαρκεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όλους, εκτός από όσους είναι 60 ετών και πάνω. Στους τρεις μήνες θα σταματά να ισχύει ο πιστοποιητικό νόσησης, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. 

Η τρίτη δόση φέρνει αλλαγές: Πόσο θα διαρκούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Συγκεκριμένα, για όσους είναι άνω των 60 ετών,  το πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά τη δεύτερη δόση θα λήγει στους 7 μήνες. Όμως μετά την τρίτη δόση, θα ισχύει άλλους 9 μήνες για όλους ανεξαιρέτως

Το πιστοποιητικό νόσησης 

Το πιστοποιητικό νόσησης θα έχει διάρκεια τρεις μήνες, αλλά μόνο μετά από μοριακό τεστ. 

Σκληρό πρέσινγκ στους ανεμβολίαστους με το βλέμμα στα Χριστούγεννα

Οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να κάνουν πριν και μετά τις γιορτές το δωρεάν self test που διανέμεται ήδη, αλλά στην κυβέρνηση δε σκέφτονται να τους επιβάλλουν υποχρεωτικό τεστ.

Για τους ανεμβολίαστους δε θα κλείσουν οι πόρτες σε μεικτούς χώρους διασκέδασης  στις γιορτές, αλλά το μέτρο μπορεί να εξεταστεί, αν το επιβάλλει η πορεία της πανδημίας

«Πάγο» βάζει την ίδια ώρα η κυβέρνηση και στα σενάρια για επέκταση της υποχρεωτικότητας στους πενηντάρηδες.

Νέα Υόρκη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους

Τα μηνύματα μετά το άνοιγμα της τρίτης δόσης στους τρείς μήνες  είναι πάντως πολύ θετικά, καθώς από τα 5,1 εκατομμύρια πολίτες τους οποίους αφορά, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού 2,7 εκατομμύρια πολίτες. Έχουν κλειστεί επίσης 70.000 νέα ραντεβού από ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top