Φόρος τιμής και συγκίνηση στην εκδήλωση για τον Π. Μπακογιάννη

Μητσοτάκης: Μας λείπει ο Παύλος Μπακογιάννης ως δημοσιογράφος

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε η εκδήλωση - φόρος τιμής της ΕΣΗΕΑ στη μνήμη του πολιτικού και  δημοσιογράφου Παύλου Μπακογιάννη, ο οποίος δολοφονήθηκε  από την τρομοκρατική οργάνωση  17 Νοέμβρη πριν 31 χρόνια. 

Στην εκδήλωση  συμμετείχαν ο δημοσιογράφος, πρώην υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός  εκπρόσωπος,  Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο δημοσιογράφος επίσης Γιάννης Βλαστάρης, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός (που διάβασε και κείμενο) κ. ά.      

Παρόντες στην εκδήλωση η σύζυγός του Παύλου Μπακογιάννη όταν δολοφονήθηκε, Ντόρα Μπακογιάννη, τα παιδιά του Αλεξία (η οποία μίλησε και στην εκδήλωση) και Κώστας, όπως και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.         

«Η επιτυχία μιας εκδήλωσης εξαρτάται από αυτά τα οποία λέγονται στην εκδήλωση αυτή. Και πράγματι, σήμερα, δεν ακούστηκε τίποτα το κοινότοπο, τίποτα το συνηθισμένο, τίποτα το προβλέψιμο για τον Παύλο Μπακογιάννη. Και αυτό, ίσως, με τον τρόπο του λέει πολλά για το δικό του προσωπικό μεγαλείο», ανέφερε για την εκδήλωση ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε:

«Για τον Παύλο έχουν ειπωθεί πολλά. Θα πω μόνο σήμερα ότι μας λείπει ο Παύλος Μπακογιάννης ως δημοσιογράφος. Ως ένας άνθρωπος ο οποίος έβλεπε ότι ο  ρόλος της δημοσιογραφίας είναι να ελέγχει την εξουσία, μακριά από συμφέροντα και μακριά από εξαρτήσεις. Η ελεύθερη δημοσιογραφία είναι πυλώνας της Δημοκρατίας. Η ελεύθερη δημοσιογραφία είναι αυτή που προστατεύει την εξουσία από υπερβάσεις. Αυτήν πρέσβευε πάντα ο Παύλος Μπακογιάννης. Γι' αυτήν αγωνίστηκε και γι' αυτό και η παρακαταθήκη του ως δημοσιογράφου είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top