Κικίλιας: Να έρθουν στην Επιτροπή της Βουλής να δώσουν εξηγήσεις Τσακαλώτος και Χουλιαράκης

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έκανε αναλογικά σε 2 χρόνια τη μεγαλύτερη ζημιά που έχει γίνει ποτέ στη μεταπολίτευση»

«Δυστυχώς η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έκανε αναλογικά σε 2 χρόνια τη μεγαλύτερη ζημιά που έχει γίνει ποτέ στη χώρα στα χρόνια της μεταπολίτευσης» είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως «η πραγματικότητα είναι ότι η αβεβαιότητα συνεχίζεται, κανείς δεν ξέρει πότε θα κλείσει η αξιολόγηση» και πρόσθεσε: «Η ΝΔ ζητά επίσημα τη σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, προκειμένου να προσέλθουν οι κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης για να ενημερώσουν για το τι ακριβώς έγινε στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας».

«Τα πυροτεχνήματα έσβησαν. Έλεγαν για συμφωνία για το χρέος, πως θα κλείσουν την αξιολόγηση και την ποσοτική χαλάρωση, έλεγαν "όχι" για πρόσθετα μέτρα μετά το ‘18. Έλεγαν "όχι" σε μείωση του αφορολόγητου ή των συντάξεων. Έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους στη συνείδηση του λαού ως οι μεγαλύτεροι ψεύτες» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα σχέδιο και καμία τακτική.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ απέκλεισε κάθε πιθανότητα να στηρίξει τα μέτρα η αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας μάλιστα πως «αποκλειστικά υπεύθυνοι για τα νέα μέτρα είναι ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και η κυβέρνηση. Ας μην ψάχνουν συνυπεύθυνους και συνενόχους».

«Η συμφωνία πρέπει να κλείσει, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση οδηγούμαστε σε χρεοκοπία. Η ΝΔ ζήτησε εγκαίρως να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι, δεν θα είχαμε φτάσει σε οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο και δεν θα πλήρωναν οι συμπολίτες μας το κόστος της καθυστέρησης της αβεβαιότητας» πρόσθεσε. 

«Οι Έλληνες ζητούν λύση. Η μοναδική λύση είναι μια αξιόπιστη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top