Πρώτη φορά υποστηρικτικές «στο νόημα» οι ΗΠΑ για την Ελλάδα απέναντι στις προκλήσεις!

Αν και τυπικά ουδέτερες οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρμεντ – Τι ανέφερε ο Μ. Ιγνατίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μ. Ζαχαρέα

«Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την κυριαρχία και της Ελλάδας και της Του��κίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Μάρκ Τόνερ στη συνέντευξη τυπου, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την Τουρκία και την Ελλάδα.

Απαντώντας συγκεκριμένα σε ερώτηση για τον εθνικιστικό τόνο του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και τις δηλώσεις όπως «τα σύνορα της καρδιάς μου», ο κ.Τόνερ παρέπεμψε στο τουρκικό ΥΠΕΞ για εξηγήσεις και ανέφερε ότι οι ΗΠΑ πάγια υποστηρίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας.

Αν και η αναφορά είναι τυπικά ουδέτερη, όπως σχολίασε και ο Μιχάλης Ιγνατίου μιλώντας σήμερα το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, για πρώτη φορά ουσιαστικά υποστηρίζουν δημόσια τ��ν ίδια θέση με την Ελλάδα, καθώς τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών τα καθορίζει η συνθήκη της Λωζάννης!

Όπως μάλιστα σχολίασε ο Μ. Ιγνατίου η δήλωση θεωρείται «προχωρημένη» για τα αμερικανικά δεδομένα και δεν ακολουθεί την μέχρι τώρα τακτική του «Ποντίου Πιλάτου». Βεβαίως, από την άλλη πλευρά δεν προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμτεντ σε ανοιχτή καταδίκη του Ερντογάν τον οποίο εξακολουθεί να «χαϊδεύει» και τώρα. Πάντως, όπως ανέφερε ο γνωστός δημοσιογράφος και ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον, οι ΗΠΑ προχώρησαν και σε παρέμβαση τις προηγούμενες ημέρες προς την Άγκυρα, που εκ του αποτελέσματος, τις σημερινές δηλώσεις Τσαβούσογλου για τα Ίμια, δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται όπως είναι φυσικό, ποια στάση θα κρατήσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την νέα τουρκική πρόκληση, της αμφισβήτησης των Ιμίων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top