«Αλέξη ξέχνα την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής»

Πυρ ομαδόν του Γερμανικού Τύπου εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού

«Αλέξη ξέχνα την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής»

​Με δραματικούς τόνους περιγράφουν σήμερα οι γερμανικές εφημερίδες την τροπή των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους θεσμούς, μετά από το νέο ναυάγιο που σημειώθηκε και την επικοινωνία που είχε ο Α. Τσίπρας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ζητώντας του να συγκαλέσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

Όπως αναφέρει η Bild, «ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε ήδη από χθες το βράδυ από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ την άμεση σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής προκειμένου να τεθεί σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Αν και προβλέπονταν να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς μέχρι αύριο Πέμπτη, δεν διαφαίνεται λύση, διότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θέλει και δεν μπορεί να συμφωνήσει σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές».

Η Deutsche Welle μάλιστα, επικαλούμενη πηγές των Βρυξελλών, αναφέρει πως οι πιθανότητες να γίνει δεκτό το αίτημα του Ά. Τσίπρα είναι μηδαμινές.

Στην ίδια λογική και το πρακτορείο dpa, το οποίο αναμεταδίδοντας τις πληροφορίες της Bild εκτιμά ότι παραμένει ασαφές εάν τελικά γίνει αποδεκτό του αίτημα Τσίπρα για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, επισημαίνοντας πως στην Αθήνα υπάρχει έντονη φημολογία για προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

«Μέχρι πρότινος ήταν απλώς η αίσθηση ενός Déjà-vu, πλέον όμως είναι πραγματικότητα. Η Ελλάδα ξαναζεί τις στιγμές του 2015. Όπως και το προηγούμενο καλοκαίρι, η χρεοκοπία βρίσκεται προ των πυλών», αναφέρει το dpa.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top