Σκουρλέτης: «Πολιτικά δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω το ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις»

«Δεν υπάρχει λόγος να φύγει ο Μουζάλας»

Σκουρλέτης: «Πολιτικά δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω το ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις»

​Μύδρους εναντίον του ΔΝΤ εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Το ΔΝΤ έχει καταθέσει τις πιο εξωφρενικές προτάσεις», είπε ο κ. Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ωστόσο πως οι επικεφαλής των θεσμών που εκπροσωπούν την Ευρώπη έχουν άλλη στάση και πως η Ευρώπη σήμερα είναι πιο προσγειωμένη στις απαιτήσεις της από την Ελλάδα.

Όσον αφορά στο θέμα που έχει προκύψει με τον Γιάννη Μουζάλα, ο κ. Σκουρλέτης, τον χαρακτήρισε ως έναν από τους πιο πετυχημένους υπ��υργούς, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να παραιτηθεί.

«Θεωρώ ότι δεν γεννιέται κανένα πολιτικό ζήτημα. Εάν πράγματι είμαστε ώριμοι θα πρέπει να θεωρούμε ότι έχει κλείσει αυτό το θέμα και νομίζω πως έχει κλείσει. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να φύγει», είπε.

Απέκλεισε ακόμα το ενδεχόμενο παραίτησης του Π. Καμμένου και τόνισε πως «ο Γ. Μουζάλας είναι ένας από τους πιο πετυχημένους υπουργούς. Μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το προσφυγικό».

Σχολιάζοντας τέλος τη συμφωνία που επετεύχθη την Παρασκευή ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, ο υπουργός Περιβάλλοντος εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς την αποτελεσματικότητά της.

«Με βάση την προσέγγιση των διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών μάλλον επετεύχθη κάτι το οποίο ήταν το καλύτερο δυνατό. Αντικειμενικά αυτό που επετεύχθη είναι πολύ λίγο με βάση τους διεθνείς κανόνες, τις διεθνείς συνθήκες. Μένει να δούμε αν αυτή η συμφωνία μπορέσει να λειτουργήσει. Δεν πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι για το πώς αντιμετωπίζει ο ισχυρός κόσμος το προσφυγικό. Δεν πήγαμε μπροστά σε αυτό το θέμα. Αδυναμίες αναδείχθηκαν», είπε και κατέληξε:

«Έτσι όπως ήταν τα πράγματα επετεύχθη μια ισορροπία, η οποία φαίνεται ότι τουλάχιστον στα χαρτιά ήταν η καλύτερη δυνατή, αλλά πρέπει να λειτουργήσει. Κανείς δεν σου εγγυάται ότι θα είναι αποτελεσματική. Θα φανεί τις επόμενες μέρες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top