Ζάιμπερτ: Η διατήρηση Σέγκεν εξαρτάται απ'την προστασία των συνόρων

Απέφυγε να αναφερθεί στην δουλειά της ελληνικής κυβέρνησης-Παρέπεμψε στην Κομισιόν

Ζάιμπερτ: Η διατήρηση Σέγκεν εξαρτάται απ

​​Μιλιά δεν έβγαλε ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, Σ.Ζάιμπερτ, όταν τον ρώτησαν αν η Γερμανία επιθυμεί ή όχι την παραμονή της Ελλάδας στην ζώνη του Σένγκεν.

Ο κ.Ζάιμπερτ ανέφερε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος έχει τονίσει πολλές φορές τη σημαντικότητα της συνθήκης του Σένγκεν και της διατήρησής της. Αυτό όμως, πρόσθεσε, εξαρτάται από την προστασία των εξωτερικών συνόρων, καθώς είναι ευρωπαϊκή προτεραιότητα να προστατευτούν αυτά.

«Θέλουμε να δώσουμε στήριξη, όπου είναι απαραίτητη, στις χώ��ες, οι οποίες βρίσκονται στην γεωγραφική θέση να πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτό που έρχεται πάνω τους. Θέλουμε να διατηρήσουμε την Σένγκεν, γνωρίζουμε όμως - και αυτό το μάθαμε αυτή την χρονιά - ότι το σύστημα βρίσκεται υπό κάποια πίεση και ότι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε», τόνισε ο κ.Ζάιμπερτ.

Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ "πέταξε το μπαλάκι" στην Κομισιόν, όταν ρωτήθηκε εάν είναι ευχαριστημένη η Γερμανία από τη δουλειά που κάνει η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα των προσφύγων. «Δεν είναι δουλειά ενός μέλους να απαντήσει σε αυτό, να απευθυνθείτε στην Κομισιόν, η Κομισιόν πρέπει να κρίνει τη δουλειά της ελληνικής κυβέρνησης», απάντησε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top