Γεροβασίλη: «Πολιτική λύση για τα κόκκινα δάνεια»

«Ψάχνουμε για ισοδύναμα μόνο για τον ΦΠΑ στην Παιδεία»

Γεροβασίλη: «Πολιτική λύση για τα κόκκινα δάνεια»

​Την θέση της κυβέρνησης ότι τα «κόκκινα δάνεια» αποτελούν προτεραιότητα επανέλαβε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ο. Γεροβασίλη, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, όπου και περιέγραψε ένα ενδιάμεσο φορέα που θα ελέγχει ποιος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει και δεν το κάνει και ποιος πραγματικά δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειό του.

«Οι τράπεζες συνειδητά υπερδανειοδότησαν –αγκαλιά με το πολιτικό σύστημα – τους πολίτες. Αυτή είναι η νοσηρότητα του παλιού συστήματος που τώρα ξεσπάει», είπε χαρακτηριστικά η κα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι τα κριτήρια που θέτει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού είναι η κοινωνική ευαισθησία και η προστασία των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων.

«Οι κοινωνικές αυτές ομάδες δεν θα χάσουν τα σπίτια τους», διαβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και αναφερόμενη στα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης, πάνω στο θέμα αυτό είπε:

«Το ζήτημα πάνω στο οποίο διαπραγματευόμαστε είναι τα εισοδηματικά όρια. Η μάχη θα δοθεί σε κάθε επίπεδο και η λύση θα είναι πολιτική. Αυτά που περιγράφονται σαν νούμερα είναι νοικοκυριά».

Όσον αφορά στις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων και των επιδομάτων θέρμανσης, αρκέστηκε μόνο να πει ότι η κυβέρνηση κάνει σκληρή δουλειά και διαπραγμάτευση.

Αναφερόμενη στο ασφαλιστικό, η κα Γεροβασίλη σημείωσε ότι η πρόταση θα κατατεθεί στα μέσα Νοεμβρίου.

«Έχει γίνει μια μεγάλη συζήτηση για το Ασφαλιστικό, όμως όπως έχει πει η κυβέρνηση, μέχρι τα μέσα του μήνα η κυβέρνηση θα έχει καταθέσει την πρότασή της στους κοινωνικούς φορείς, δημοσίως», είπε, χωρίς όμως να απαντήσει αν διασφαλίζονται οι συντάξεις έως 1.000 ευρώ.

«Ο στόχος και η μάχη της κυβέρνησης είναι να στηθεί ένα σύστημα για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού και την προστασία των συντάξεων», τόνισε.

Η κα Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στο μεγάλο ζήτημα της φορολόγησης των αγροτών, υποστηρίζοντας ότι «η φορολόγηση των αγροτών θα έπρεπε, ως ένα βαθμό να αντιμετωπιστεί και χωρίς μνημόνιο».

«Στόχος της κυβέρνησης στο ζήτημα είναι να εκμεταλλευτούμε τις επιδοτήσεις. Η κυβέρνηση δουλεύει πολύ πάνω σε αυτό όμως, πρέπει να έχουμε συναίσθηση σε πόσο χρόνο αυτό μπορεί να ισορροπηθεί. Παλεύουμε για ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα. Παρά το ότι αναγνωρίζεται από την κυβέρνηση το υψηλό κόστος παραγωγής, η φορολογία 20% θα ισχύσει».

Τέλος, όσον αφορά στα ισοδύναμα, η κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «δεν ψάχνουμε ισοδύναμα για όλα τα κακά, σε αυτή τη χρονική στιγμή. Μόνο για τον ΦΠΑ στην Παιδεία. Ό,τι πέφτει στο τραπέζι, δημιουργεί σύγχυση. Η κυβέρνηση σταθερά αναζητά το ισοδύναμο, ώστε να μην ισχύσει ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top