Μάχη 48 ωρών για να πειστούν 650.000 αναποφάσιστοι

Τρέχουν ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για να κερδίσουν όσους περισσότερους μπορούν

Μάχη 48 ωρών για να πειστούν 650.000 αναποφάσιστοι

​Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της Κυριακής, Α. Τσίπρας και Β. Μεϊμαράκης προετοιμάζονται για ένα σκληρό μπρα ντε φερ που θα αναδείξει τον νικητή ακόμα και με μία ψήφο. Οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες για τα δύο στρατόπεδα που έχουν πλέον στραμμένο το βλέμμα στους περίπου 650.000 αναποφάσιστους, οι οποίοι θα κρίνουν και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Το τοπίο παραμένει θολό, τα κομματικά επιτελεία όμως καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να μπορέσουν να ερμηνεύσουν σωστά τα κρυφά μηνύματα των αναποφάσιστων που αποτελούν στις δημοσκοπήσεις το 10%.

Κουμουνδούρου και Συγγρού πιστεύουν ότι όσο κι αν οι αναποφάσιστοι επέλεξαν να μην πάρουν θέση υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος, στην πραγματικότητα απλά απέφυγαν να δώσουν ακριβείς απαντή��εις στα απαιτητικά ερωτήματα των δημοσκοπήσεων.

Παραδέχονται ακόμα ότι οι επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και οι καταιγιστικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι αρκετά έντονες για τους Έλληνες που επί πέντε χρόνια επιβιώνουν μέσα στη μέγγενη των μνημονίων και της λιτότητας.

Όπως αναφέρει το Έθνος, οι ηγεσίες τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ έχουν δώσει σαφείς εντολές στους συνεργάτες τους, στα στελέχη και στους υποψήφιους βουλευτές να αντιμετωπίσουν το τελευταίο αυτό 48ωρο της μάχης ως το πλέον ικανό διάστημα για την ανατροπή των δυσάρεστων προγνωστικών.

Πάντως τόσο ο Α. Τσίπρας, όσο και ο Β. Μεϊμαράκης δηλώνουν αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα και εμφανίζουν τους εαυτούς τους ως τους επόμενους πρωθυπουργούς μιας ισχυρής κυβέρνησης, ευρείας πλειοψηφίας.

Στόχος είναι να σηκώσουν τους αναποφάσιστους από τους καναπέδες και να πείσουν, σπέρνοντας διλήμματα προσέγγισης.

«Ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε μια πορεία απελευθέρωσης της κοινωνίας και της χώρας και σε μια πορεία επιστροφής στη φαυλότητα και παλινόρθωσης του παλιού. Μια πορεία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ», τονίζει σε δήλωσή του στο Έθνος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο Ε. Μεϊμαράκης σημειώνει στην εφημερίδα:

«Η ψήφος της Κυριακής θα κρίνει αν η πατρίδα μας θα διασφαλίσει οριστικά την ευρωπαϊκή της προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον ή αν θα οδηγηθεί στην αστάθεια και στην αβεβαιότητα».

Αυτό βέβαια που ανησυχεί και τα δύο στρατόπεδα είναι αν στο τέλος θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν ένα σαφές προβάδισμα που θα τους δώσει τη δυνατότητα να συγκροτήσουν από θέση ισχύος μια κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας.

Την ύστατη προσπάθεια να ενισχύσουν τα ποσοστά τους θα καταβάλουν αυτό το κρίσιμο 48ωρο και τα μικρότερα κόμματα.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι έχει πετύχει τον επαναπατρισμό των ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς, το Ποτάμι επενδύει στην ηγετική ομάδα που πλαισιώνει τον Σ. Θεοδωράκη, οι ΑΝΕΛ στοιχηματίζουν ότι και αυτή τη φορά θα διαψεύσουν τις δημοσκοπήσεις και θα μπουν στη Βουλή, το ΚΚΕ δεν αποκλείει να δει αύξηση των ποσοστών του, ενώ ΛΑΕ και Ένωση Κεντρώων αναζητούν το ασφαλές άλμα των ποσοστών μέχρι την ώρα της κάλπης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top