Επιστολή Πατούλη στον Τσίπρα για τους πόρους του ΕΣΠΑ

Άμεση αποδέσμευση των πόρων ζητά η ΚΕΔΕ

Επιστολή Πατούλη στον Τσίπρα για τους πόρους του ΕΣΠΑ
Άμεση αποδέσμευση πόρων του ΕΣΠΑ για έργα των Δήμων που εντάσσονται στην παράταση του προγράμματος που ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου, ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Ο κ. Πατούλης αναφέρει στην επιστολή του ότι λόγω μη πληρωμής «έχει σταματήσει η εκτέλεση των έργων των Δήμων και γενικότερα των έργων όλων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων με αποτέλεσμα οι ανάδοχοι των έργων να αδυνατούν να συνεχίσουν την υλοποίησή τους».

Επισημαίνει επίσης ότι «τα συλλογικά όργανα των εργοληπτικών εταιρειών αποφάσισαν ότι τα μέλη τους θα διακόπτουν την εκτέλεση των έργων και ήδη ανακοινώνονται διακοπές εκτελούμενων έργων σε πολλούς Δήμους».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προειδοποιεί και για τον κίνδυνο «κατάπτωσης των ρητρών, λόγω αθέτησης των συμβατικών υποχρεώσεων των Δήμων προς τους αναδόχους, τις οποίες θα χρειαστεί τελικά να καλύψει το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και η περαιτέρω καθυστέρηση εκτέλεσης των έργων θα οδηγήσει στη μη ολοκλήρωσή τους μέχρι τις 31.12.2015, που λήγει η χρονική διάρκεια εφαρμογής του ΕΣΠΑ 2007–2013, με συνέπεια όχι μόνο να μην αποπληρωθούν από κοινοτικούς πόρους τα έργα, αλλά να ζητήσει η ΕΕ από το Ελληνικό Δημόσιο την επιστροφή των ήδη καταβληθέντων ποσών».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top