Άδωνις Γεωργιάδης: «Αν είχαν εμβολιαστεί αυτοί που έπρεπε δεν θα είχαμε έξαρση της γρίπης»

«Παρέχονται δωρεάν αντιικά φάρμακα.Υπάρχουν τεράστιες ποσότητες»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Αν είχαν εμβολιαστεί αυτοί που έπρεπε δεν θα είχαμε έξαρση της γρίπης»

​Στο γεγονός ότι δεν εμβολιάστηκαν εγκαίρως αυτοί που έπρεπε, απέδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης την έξαρση της εποχικής γρίπης, τονίζοντας πως «αν είχαν εμβολιαστεί αυτοί που έπρεπε δεν θα είχαμε έξαρση της γρίπης».

Ο Υπουργός Υγείας, εξήγησε πως «κάθε Μάρτιο με Απρίλιο γίνεται η εισαγωγή των εμβολίων βάσει του τι καταναλώσαμε την προηγούμενη χρονιά. Στην Ελλάδα έχουμε μια αντιεμβολιαστική νοοτροπία. Από αυτούς που έπρεπε να εμβολιαστούν κατά την εμβολιαστική περίοδο, δεν το έκαναν ούτε οι μισοί. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λιγότεροι από πέρυσι!»

Τόνισε ακόμα, πως «κακώς δεν εμβολιάζονται την ώρα που πρέπει αυτοί που πρέπει να το κάνουν, οι εταιρίες δεν φέρνουν πολλά γιατί τους μένουν στα ράφια και τα πετάνε, και τώρα που χρειάζονται δεν έχουμε».

Για να καταλήξει πως «δεν θα είχαμε την έξαρση αν είχαν εμβολιαστεί αυτοί που έπρεπε. Κάθε Οκτώβρη και Νοέμβρη, 3 εκατομμύρια Έλληνες πρέπει να εμβολιάζονται» τονίζοντας πως τα Υπουργείο Υγείας είχε βγάλει τις απαραίτητες εγκυκλίους.

  • Τέλος, ανέφερε πως όσοι νιώθουν ότι εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης, μπορούν να προμηθεύονται ΔΩΡΕΑΝ αντιικά φάρμακα:

«Υπάρχει κρατικό απόθεμα περισσότερο απ’ ότι χρειάζεται, αλλά και μεγάλο απόθεμα αντιικών φαρμάκων τα οποία έχουμε μοιράσει δωρεάν σε όλα τα φαρμακεία δημοσίων νοσοκομείων, και σε όλα τα μεγάλα φαρμακεία. Παίζει το ρόλο του εμβολίου. Υπάρχουν τεράστιες ποσότητες και είμαστε υπερκαλυμμένοι. Δεν πρέπει να έχουμε πανικό μεν, θα πρέπει όμως να μας γίνει μάθημα και του χρόνου στην εμβολιαστική περίοδο να εμβολιαστούν όσοι πρέπει».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top