Κεδίκογλου: Καμία αναφορά σε απολύσεις στις συζητήσεις με την τρόικα

«Ως την Τετάρτη η συνάντηση με Σαμαρά» - «Έχω ζητήσει να φύγουν οι επίορκοι της ΕΡΤ»

«Η λέξη “απόλυση” δεν αναφέρθηκε καθόλου στη συνάντηση της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών» τόνισε ο Σϊμος Kεδίκογλου μιλώντας στον Βήμα FM.

«Το σχέδιο της κινητικότητας, μαζί με τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων που είναι πολύ μεγάλος- γιατί τα δύο τελευταία χρόνια έφυγαν πολύ περισσότεροι με σύνταξη- θα οδηγήσει σε ένα πολύ πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα» συμπλήρωσε ο ίδ��ος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όσον αφορά τους επίορκους, σημείωσε πως έχει ζητήσει την απόλυση των επίορκων της ΕΡΤ και... ακόμη περιμένει: «Έχουμε να κάνουμε με χρόνιες αδυναμίες και μια εγγενή αντίδραση του οργανισμού να αλλάξει. Ένα παράδειγμα του χώρου μου: δυόμισι μήνες, έχω ζητήσει να φύγουν οι επίορκοι από την ΕΡΤ και δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν έχει συγκληθεί ακόμη το υπηρεσιακό συμβούλιο, παρότι στην ΕΡΤ δεν υπάρχει το θέμα με τους δικαστικούς που υπάρχει σε άλλες υπηρεσίες, οπότε τίθεται ένα ζήτημα ευθύνης του αρμόδιου διευθυντή. Αν δεν κάνω λάθος, είναι 13 υπάλληλοι. Αλλά το θέμα δεν προχωράει… Θέλει αγώνα, καθημερινή προσπάθεια και επιμονή για να αλλάξει το σύστημα. Και να είστε βέβαιοι ότι την κάνουμε».

Σε ��υνέντευξή του, εξάλλου, στον Real FM, ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε πως η συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα θα γίνει έως την Τετάρτη καθώς «πριν ταξιδέψει ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες πρέπει να έχει τελειώσει το θέμα με τις διαπραγματεύσεις».

Για το χαράτσι της ΔΕΗ σημείωσε ότι πρέπει να επισπευθεί η διαδικασία για το στήσιμο του μηχανισμού του ενιαίου φόρου ακινήτων, ενώ για το θέμα των παραιτήσεων μετά τις διώξεις για τη ΔΕΗ και για το αν θα έπρεπε να παραιτηθεί και ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, ο Κεδίκογλου απάντησε πως «θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top