Εφορία: Μπαράζ ελέγχων για «πειρατικά» τουριστικά ακίνητα τύπου Airbnb

Στο στόχαστρο με υψηλό πρόστιμο οι μισθώσεις από την ΑΑΔΕ 

ακίνητα γενική εικόνα

Μπαράζ ελέγχων για μισθώσεις τύπου Airbnb ξεκινά η εφορία. Στο στόχαστρο βρισκονται τα «πειρατικά» ακίνητα, που δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με τα καταλύματα σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για τον Τουρισμό.  

Έρχονται… πρόστιμα: Σαφάρι ελέγχων στο Airbnb με ειδικό λογισμικό

Σύμφωνα με νέα Απόφαση της ΑΑΔΕ, πέρα από τους επιτόπιους ελέγχους και τις διασταυρώσεις από τα στοιχεία του Taxis και τις πλατφόρμες διαμοιρασμού, οι ελεγκτές θα μπορούν ως αποδεικτικό υλικό να χρησιμοποιούν και βιντεοσκοπημένο υλικό από την ηλεκτρονική τους περιήγηση σε τέτοιου είδους ακίνητα. 

«Φορο - σαφάρι» από την ΑΑΔΕ με περισσότερους από 158.000 ελέγχους! 

Το προβλεπόμενο πρόστιμο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ, διπλασιάζεται στην περίπτωση υποτροπής εντός έτους και στη συνέχεια για κάθε νέα παράβαση τετραπλασιάζεται. 

Αποζημιώσεις για κρατήσεις Airbnb που ακυρώθηκαν

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων της AirDNA, μετά τον υπερδιπλασιασμό της προσφοράς ενεργών καταλυμάτων στην πλατφόρμα της από τις αρχές 2017 έως τις αρχές 2020 (5,4 εκατομμύρια από 2,3 εκατομμύρια), η  Airbnb έχασε το 5% των συνολικών καταχωρίσεων από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2020. Από τον Φεβρουάριο, όμως, του 2021 οι συνολικές καταχωρίσεις αυξήθηκαν κατά 2,5% σε σχέση με τα επίπεδα προ COVID-19.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top