Έκκληση Μίχαλου στην κυβέρνηση: Αφήστε τα υφεσιακά μέτρα και βρείτε ισοδύναμα

Φοροεπιδρομή με λουκέτα και απολύσεις οι προτάσεις στους εταίρους, για τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ

Έκκληση  Μίχαλου στην κυβέρνηση: Αφήστε τα υφεσιακά μέτρα και βρείτε ισοδύναμα

​Άγρια φοροεπιδρομή κυρίως στις επιχειρήσεις, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ.Κωνσταντίνος Μίχαλος τις ελληνικές προτάσεις, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αποτελούν τη βάση για μια συμφωνία με τους εταίρους και πιστωτές.

Σύμφωνα με τον κ.Μίχαλο, οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα αποφέρουν ακριβώς το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα στην ελληνική οικονομία και την αγορά, καθώς τα υφεσιακά μέτρα, που περιλαμβάνουν θα οδηγήσουν σε σωρεία νέων λουκέτων στην αγορά, κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ επισημαίνει ότι τιμωρούνται και οι ισχυρότερες επιχειρήσεις με επιπρόσθετο φόρο 12% στα κέρδη τους.

Σύμφωνα με τον κ.Μίχαλο, βαρύ θα είναι το πλήγμα και στην απασ��όληση, καθώς η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών θα αποτελέσει ισχυρό αντικίνητρο για νέες προσλήψεις.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κάλεσε την κυβέρνηση, έστω και την τελευταία ώρα, να αναθεωρήσει τις θέσεις της αυτές, που βάλλουν κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της επιχειρηματικότητας και να αναζητήσει ισοδύναμα μέτρα, στην κατεύθυνση κυρίως της πάταξης της φοροδιαφυγής και του περιορισμού της κρατικής σπατάλης, όπου υπάρχει. Άλλωστε, όπως υποστήριξε, διαχρονικά έχει αποδειχτεί ότι η αύξηση των φορολογικών συντελεστών δεν έχει επιφέρει και... αύξηση των φορολογικών εσόδων, αν δεν παταχθεί η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή.

«Η κυβέρνηση πρέπει να πείσει τους πιστωτές της χώρας, ότι πράγματι θέλει και μπορεί να πατάξει την παραοικονομία, ενισχύοντας τον ελεγκτικό μηχανισμό και εφαρμόζοντας σύγχρονα συστήματα συλλογής των φόρων. Παράλληλα, πρέπει να γίνει ένας εκ βάθους εκσυγχρονισμός του δημόσιου τομέα και της δημόσιας διοίκησης, προκειμένου να περιοριστεί η σπατάλη και να καταστεί και το Δημόσιο χρήσιμο στην κοινωνία, προσφέροντας ουσιαστικές υπηρεσίες στους πολίτες, κυρίως στους τομείς της υγείας και της παιδείας που νοσούν βαρέως» κατέληξε ο κ.Μίχαλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top