Αντί για τσιγαράκι...δείτε τι κερνάει στους καπνιστές το υπουργείο Οικονομικών!!!

Κόβει τον αέρα στο υπουργείο υγείας και δίνει ζωή στους θεριακλήδες

Αντί για τσιγαράκι...δείτε τι κερνάει στους καπνιστές το υπουργείο Οικονομικών!!!

Το υπουργείο Οικονομικών «κόβει το βήχα» στο υπουργείο Υγείας σχετικά με σκέψη επιβολής φόρου στα τσιγάρα υπέρ ΕΟΠΥΥ!!!

Υψηλόβαθμο αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο newmoney.gr, ότι με βάση και μελέτες που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο (από το ΚΕΠΕ κλπ), τυχόν αύξηση των επιβαρύνσεων στον καπνό θα οδηγούσε σε έξαρση του λαθρεμπορίου τσιγάρων και σε νέα απώλεια εσόδων για το δημόσιο.

Το ενδεχόμενο επιβολής φόρου στα τσιγάρα υπέρ του ΕΟΠΥΥ άφηνε ανοικτό και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι θα συζητηθεί ενδοκυβερνητικά. Οι "μαύρες τρύπες" της τάξεως του 1 δισ. ευρώ δεν φαίνεται να καλύπτονται από το "κούρεμα" στις απαιτήσεις των προμηθευτών Υγείας.

Το ...οξύμωρο είναι όμως ότι στο οικονομικό επιτελείο επικαλούνται τώρα τα αρνητικά αποτελέσματα της… υπερφορολόγησης, για να μπλοκάρουν το νέο φόρο που θα έπληττε τα νοικοκυριά αλλά, κυρίως, τις καπνοβιομηχανίες.

Από την άλλη, ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα του καπνίσματος, η κοινή γνώμη στη χώρα μας εμφανίζεται σχετικά ανεκτική στο ενδεχόμενο της επιβολής οικονομικών αντικινήτρων, σύμφωνα και με έρευνα που έγινε από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και την εταιρία Marc για τον Έλεγχο του Καπνίσματος.

Το σίγουρο είναι ότι η μη επιβολή νέου φόρου στα τσιγάρα θα ανακουφίσει τους θεριακλήδες, αφού θα συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό τουλάχιστον (προς το παρόν) να φουμάρουν και να ξεχνούν τα φαρμάκια, τα αγαπημένα τους.... τσιγαράκια!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top