Τραγωδία με 21 νεκρούς στην Ιταλία: Πώς έπεσε το λεωφορείο από τη γέφυρα

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν το φρικτό τροχαίο στη Βενετία

Βαρύ είναι το  πένθος στην Ιταλία μετά από την τραγωδία που σημειώθηκε στη Βενετία, όταν λεωφορείο έπεσε από οδογέφυρα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 21 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 18. Οι αρχές εκφράζουν φόβους για αύξηση του αριθμού των νεκρών, ενώ ερευνώνται οι συνθήκες του τραγικού τροχαίου. 

Τραγωδία με 21 νεκρούς έξω από τη Βενετία - Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, από τους 18 τραυματίες, οι τέσσερις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι δύο παιδιά αλλά και ο 40χρονος οδηγός του λεωφορείου. 

 

 

Το αιματηρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη γέφυρα του Μέστρε. Υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες ο οδηγός έχασε τον έλεγχο, το λεωφορείο βρέθηκε στο κενό και τυλίχθηκε στις φλόγες. 

21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο που σημειώθηκε στη Βενετία - AP

21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο που σημειώθηκε στη Βενετία - AP

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτό επέβαιναν Ουκρανοί πρόσφυγες, οι οποίοι πήγαιναν σε έναν καταυλισμό κοντά στη Βενετία, αλλά και Γερμανοί τουρίστες.

 

 

Ιταλία: Τα σενάρια για το φρικτό τροχαίο

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Il Gazzettino, το λεωφορείο φέρεται να τυλίχθηκε στις φλόγες πριν πέσει από τη γέφυρα. 

Ενδέχεται να χτύπησε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος κατά την πτώση και πήρε φωτιά στο έδαφος, με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί οι 21 επιβάτες. Ερευνάται επίσης το ενδεχόμενο ο οδηγός να αισθάνθηκε κάποια αδιαθεσία κι έτσι να έχασε τον έλεγχο του οχήματος. 

 

 

Η Εισαγγελία της Βενετίας ερευνά την υπόθεση, ενώ τις επόμενες ώρες θα αναλυθούν οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας στην υπερυψωμένη διάβαση για να κατανοηθούν καλύτερα οι συνθήκες του δυστυχήματος. 

Ερευνάται το ενδεχόμενο ο οδηγός να αισθάνθηκε αδιαθεσία και να έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου στη Βενετία - AP

Ερευνάται το ενδεχόμενο ο οδηγός να αισθάνθηκε αδιαθεσία και να έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου στη Βενετία - AP

«Από τα πρώτα ευρήματα δεν υπάρχουν σημάδια φρεναρίσματος», είπε ο διοικητής της Δημοτικής Αστυνομίας της Βενετίας, Μάρκο Αγκοστίνι που έσπευσε στον τόπο του δυστυχήματος.  «Η ασθένεια του οδηγού είναι σενάριο που εξετάζεται», πρόσθεσε σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA.

Το λεωφορείο «προσγειώθηκε» σε σιδηροτροχιά, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από την οδογέφυρα.

Ενδέχεται επίσης το λεωφορείο να χτύπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια και να πήρε φωτιά - AP 

Ενδέχεται επίσης το λεωφορείο να χτύπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια και να πήρε φωτιά - AP 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Πιαντεντόζι, τόνισε πως το λεωφορείο είχε κινητήρα φυσικού αερίου και η απόσταση που χώριζε την οδογέφυρα από τη σιδηροτροχιά, όπου έπεσε, ήταν περίπου 30 μέτρα, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.

Βενετία: Ημέρα πένθους στην πόλη

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπουνιάρο, κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, σε ανάρτησή της στο Facebook, εξέφρασε τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί - AP

Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί - AP

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για το σοβαρό ατύχημα που συνέβη στο Mestre. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα, τις οικογένειες και τους φίλους τους. Είμαι σε στενή επαφή με τον δήμαρχο Luigi Brugnaro και τον υπουργό Matteo Piantedosi», ανέφερε η Ιταλίδα πρωθυπουργός στο Facebook.

Τα συλλυπητήριά του για την τραγωδία εξέφρασε και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. 

«Οι σκέψεις μας απόψε είναι με τον ιταλικό λαό, με τις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων της τρομερής τραγωδίας στη Βενετία», έγραψε στο Twitter. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top