Μυστήριο με νέα μεταδοτική ασθένεια - Πέθαναν πέντε ασθενείς

Ποια τα συμπτώματά της - Έρευνα από ιατρικούς εμπειρογνώμονες

Μυστήριο με νέα μεταδοτική ασθένεια - Πέθαναν πέντε ασθενείς

Η Τανζανία ζήτησε από ιατρικούς εμπειρογνώμονες να ερευνήσουν μυστηριώδη «μεταδοτική» ασθένεια, η οποία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε πέντε ανθρώπους στη χώρα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η ασθένεια αυτή εντοπίστηκε σε «επτά ανθρώπους με συμπτώματα, όπως πυρετός, έμετος, αιμορραγίες και νεφρική ανεπάρκεια», αναφέρει το υπουργείο Υγείας της χώρας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ.

Ειδικοί γιατροί εστάλησαν στην περιοχή της Καγκέρα, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, που συνορεύει με την Ουγκάντα, για να διεξάγουν έρευνα για αυτήν τη «μεταδοτική» ασθένεια, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Τουμάινι Νάγκου.

«Ελήφθησαν δείγματα από τους ασθενείς και τους νεκρούς για να εντοπιστεί η προέλευση και το είδος της ασθένειας», σημείωσε η ίδια, καλώντας τον πληθυσμό να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

Το συμβάν αυτό προκύπτει έπειτα από επιδημικό επεισόδιο του ιού Έμπολα στην Ουγκάντα, που διήρκεσε σχεδόν τέσσερις μήνες και προκάλεσε τον θάνατο 55 ανθρώπων. Η Ουγκάντα κήρυξε το τέλος της επιδημίας τον Ιανουάριο.

Πέρυσι η Τανζανία εντόπισε ξέσπασμα λεπτοσπείρωσης, που είναι γνωστή και ως «νόσος των ποντικών», από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι στην περιοχή Λίντι, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Αυτή η βακτηριακή ασθένεια, η οποία μεταδίδεται στον άνθρωπο από κάποια θηλαστικά, διαδίδεται από νερό ή τροφή που έχει μολυνθεί από τα ούρα ζώων που έχουν προσβληθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top