QatarGate: «Πώς το Κατάρ "χρησιμοποίησε" την Παρί Σεν Ζερμέν»

Δημοσίευμα «βόμβα» της Liberation

QatarGate: Ο Ρόλος Της Παρί Σεν Ζερμέν Για Το Κατάρ

Νέα διάσταση στο σκάνδαλο μεγατόνων QatarGate δίνει δημοσίευμα της Liberation. Σε αυτό γίνεται λόγος για «εκμετάλλευση» της ποδοσφαιρικής ομάδας Παρί Σεν Ζερμέν (Paris Saint-Germain) από τους Καταριανούς, για να κάνουν τις «βρώμικες δουλειές τους».

Ζήτησε την άρση ασυλίας Καϊλή αλλά και Σπυράκη ο Γενικός Εισαγγελέας ΕΕ!  

Η ποδοσφαιρική ομάδα είχε αγοραστεί το 2011 και το 2012 από την Qatar Investment Authority, τη βασιλική επενδυτική εταιρεία του Εμιράτου του Κατάρ . Σύμφωνα με την Liberation, στόχος της Ντόχα ήταν να αναπτύξει τη στρατηγική της για ήπια δύναμη και επιρροή.

Qatargate: Έρευνα για την Καϊλή και στην Ελλάδα για δωροληψία και ξέπλυμα

Παρις σεν Ζερμέν

Δημοσίευμα «βομβα» της Liberation, σύμφωνα με το οποίο το Κατάρ «χρησιμοποίησε» την Παρί Σεν Ζερμέν / Φωτογραφία αρχείου AP (Jeremias Gonzalez)

«Το Κατάρ προσγειώθηκε στο Παρίσι με εκατομμύρια ευρώ για να διαθέσει. Δημόσια πρόσωπα, επικοινωνιολόγοι, λομπίστες. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν υποκύψει στο κάλεσμα του πορτοφολιού, για να μην πούμε των βαλιτσών με μετρητά», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

«Το 2017 υπογράφηκε μια παγκόσμια σύμβαση στο Παρίσι μεταξύ του Κατάρ και των ομάδων επιρροής, οι οποίες θα πραγματοποιούσαν διαφόρων ειδών επιχειρήσεις και δημιουργία λόμπι προς όφελος του εμιράτου», προστίθεται.

«Η Qatar Sports Investments με επικεφαλής τον Νάσερ Αλ Κελαϊφί έχει αναλάβει τις τύχες της Παρί από το 2011. Η ομάδα αποτελούσε μέρος του συμβολαίου λόμπινγκ που υπεγράφη το 2017 μέσω της πλατφόρμας "Twitter troll farm", η οποία χρησιμοποιείται για να δυσφημήσει τα ΜΜΕ, τους οπαδούς, ακόμη και ορισμένους παίκτες συλλόγων», υπογραμμίζει το γαλλικό δημοσίευμα.

«Βασικός "ενορχηστρωτής" της πολιτικής λόμπινγκ του Κατάρ που ασκήθηκε στο Παρίσι μέσω του συγκεκριμένου συμβολαίου, είναι ο 63χρονος Αλεξάντρ Μενβτεντόβσκι, ένας πρώην Σύμβουλος Επικρατείας και πρώην μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος», καταλήγει η Liberation.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top