Δανία: «Φωτιές» βάζει δημοσίευμα για τον «κρυφό πόθο» του πρίγκιπα Ιωακείμ

Άνω κάτω το παλάτι της Δανίας

Στιγμιότυπα από τη βασιλική οικογένεια της Δανίας / AP

Tο παλάτι της Δανίας ζει μια ταραχώδη περίοδο μετά την απόφαση της βασίλισσας Μαργαρίτας να αφαιρέσει τίτλους και καθήκοντα από τέσσερα εγγόνια της.

 

Στα... μαχαίρια οι δύο νύφες της βασίλισσας της Δανίας

Η ανακοίνωση της βασίλισσας Μαργαρίτας την προηγούμενη εβδομάδα όριζε πως από την 1η Ιανουαρίου 2023, οι απόγονοι της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του πρίγκιπα Ιωακείμ θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τους τίτλους του κόμη και της κόμισσας, ενώ οι τίτλοι του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Δανίας παύουν να υφίστανται.

Ο νεότερος γιος της βασίλισσας δεν κράτησε κρυφή την απογοήτευσή του από την απόφαση της μητέρας του και μίλησε δημόσια για το πόσο αρνητικά επηρέασε τα παιδιά του το ζήτημα.

Πόλεμος στο βασίλειο της Δανίας: Το «κατηγορώ» του πρίγκιπα Ιωακείμ

Εν μέσω των πηγών εντάσεων, ο 53χρονος Ιωακείμ και η δεύτερη σύζυγός του, η 46χρονη πριγκίπισσα Μαρί, παραδέχτηκαν ότι οι σχέσεις τους με τον πρίγκιπα διάδοχο Φρειδερίκο και τη δική του σύζυγο, την 50χρονη πριγκίπισσα Μαίρη, είναι «περίπλοκες».

o πρίγκιπαw Ιωακείμ

O πρίγκιπας Ιωακείμ / AP

Βασίλισσα Μαργαρίτα: Η μακροβιότερη μονάρχης μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Οι λόγοι όμως πίσω από την ψυχρότητα ανάμεσα στα δύο ζευγάρια παραμένουν αδιευκρίνιστοι.

Ο πρίγκιπας Ιωακείμ με τη δεύτερη σύζυγό του, πριγκίπισσα Μαρί / AP

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα του ισπανικού περιοδικού Vanitatis Elconfidencial,  η πραγματική αιτία της ψυχρότητας ίσως είναι ο «βαθύς έρωτας» που αισθανόταν ο πρίγκιπας Ιωακείμ για τη νύφη του, Μαίρη.

«Είναι αυτός ο πραγματικός λόγος πίσω από την κόντρα στο παλάτι της Δανίας;», διερωτάται η Daily Mail σε άρθρο της σχετικά με το δημοσίευμα και τις συγκεκριμένες φήμες.

 

 

Το Vanitatis Elconfidencial  κάνει ειδική αναφορά σε φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει το γυναικείο περιοδικό «Svensk Damtidning» που υποτίθεται ότι έδειχνε τον Ιωακείμ να προσπαθεί να φιλήσει στο στόμα τη Μαίρη σε ένα επίσημο γκαλά για την προεδρική φρουρά:

«Με εμφανή συμπτώματα μέθης, φαίνεται πως ο νεότερος γιος της βασίλισσας Μαργαρίτας προσπάθησε να ακουμπήσει τα χείλη του στο στόμα της νύφης του, με εκείνη να καταφέρνει να τον αποφύγει διατηρώντας το χαμόγελό της, ενώ η Μαρί παρακολουθούσε την αμήχανη στιγμή», σημείωσε το περιοδικό.

Παλάτι της Δανίας

Ο πρίγκιπας διάδοχος Φρειδερίκος και η σύζυγός του, πριγκίπισσα Μαίρη / AP

πριγκίπισσα Μαίρη

Η πριγκίπισσα Μαίρη / AP

Το άρθρο επισημαίνει επίσης ότι, λίγο καιρό μετά τον γάμο του Φρειδερίκου και της Μαίρης το 2004, τα MME της Δανίας άρχισαν να εικάζουν ότι ο Ιωακείμ ήταν βαθιά ερωτευμένος με τη νύφη του.

Μάλιστα, το γεγονός ότι το 2007 ανακοίνωσε τον δικό του αρραβώνα με μια Γαλλίδα -την πριγκίπισσα Μαρί- που είχε το ίδιο όνομα και εντυπωσιακή ομοιότητα με τη Μαίρη, έδωσε νέα τροφή για τέτοιου είδους σενάρια.

Το περιοδικό συμπληρώνει ότι, έχοντας θορυβηθεί από τις φήμες που κυκλοφορούσαν για τα συναισθήματα του γιου της, η Βασίλισσα Μαργαρίτα ανακάλεσε στην τάξη τα παιδιά της και ξεκίνησε μια καμπάνια για να δείξει ότι δεν υπήρχε ένταση ανάμεσα στις δυο νύφες της.

Η Daily Mail επικοινώνησε με το παλάτι της Δανίας ζητώντας κάποιο σχόλιο για το άρθρο του περιοδικού Vanitatis Elconfidencial, χωρίς να έχει λάβει απάντηση.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top