Ελισάβετ-Καμίλα: Πώς πέρασαν οι σχέσεις τους από 40 κύματα

Η βασίλισσα άργησε να χαμογελάσει στην Καμίλα

 «Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' χάραξε τον δικό της δρόμο σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο αφότου ανέβηκε στον θρόνο», αναφέρει σε δημόσια τοποθέτησή της η Καμίλα, σύζυγος του βασιλιά Καρόλου Γ'. 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Όλα τα βλέμματα στο Λονδίνο - Το πρόγραμμα της κηδείας

Η δημόσια τοποθέτηση της Καμίλα μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταδοθεί από το BBC απόψε, πριν από την τήρηση ενός λεπτού σιγής στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 20:00 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδος).

Καμίλα για βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασιλική σύζυγος Καμίλα στο πλευρό του Καρόλου / AP

Η Καμίλα, στο τηλεοπτικό αφιέρωμα του BBC, αποτίνει φόρο τιμής στην Ελισάβετ Β’, κάνοντας λόγο για μια «μοναχική γυναίκα που χάραξε τον δικό της δρόμο σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο» και υπογραμμίζοντας πως δεν θα ξεχάσει ποτέ «τα υπέροχα γαλάζια μάτια της» και «το αξέχαστο χαμόγελό της».

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η στιγμή που ο Κάρολος έμαθε ότι η μητέρα του πεθαίνει

Καμίλα για βασίλισσα Ελισάβετ

Η Καμίλα με την πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ / AP

Καμίλα για Ελισάβετ: «Πρέπει να ήταν πολύ δύσκολο για εκείνη να είναι μια μοναχική γυναίκα»

«Πρέπει να ήταν τόσο δύσκολο για εκείνη να είναι μια μοναχική γυναίκα. Δεν υπήρχαν γυναίκες πρωθυπουργοί ή πρόεδροι. Ήταν μόνη, οπότε νομίζω ότι χάραξε τον δικό της δρόμο», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σύζυγος του βασιλιά Καρόλου Γ’ της Βρετανίας.

Καμίλλα και Ελισάβετ

Στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, κατά τους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ / AP

«Είχε αυτά τα υπέροχα γαλάζια μάτια που, όταν χαμογελούσε, φώτιζαν ολόκληρο το πρόσωπό της» θυμάται η 75χρονη σήμερα Καμίλα.

«Θα θυμάμαι πάντα το χαμόγελό της. Αυτό το χαμόγελο μένει αξέχαστο».

Η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς ήταν τεσσάρων ετών όταν η Ελισάβετ ανέβηκε στον θρόνο το 1952.

Κι όπως λέει στο τηλεοπτικό αφιέρωμα η βασιλική σύζυγος: «Είμαι 75 ετών τώρα και δεν μπορώ να θυμηθώ κανέναν άλλο εκτός από τη βασίλισσα που ήταν πάντα εκεί».

Ελισάβετ - Καμίλα: Πολλές διακυμάνσεις στις σχέσεις τους

Η σχέση των δυο γυναικών πέρασε από μεγάλες διακυμάνσεις στην πάροδο του χρόνου. 

Η Καμίλα μπορεί να θυμάται τη βασίλισσα από 4 ετών, όμως η Ελισάβετ για πάρα πολλά χρόνια δεν ήθελε ούτε να τη συναντήσει.

Μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο της σχέσης της με τον Κάρολο, ενώ ήταν ακόμα παντρεμένος με την Νταϊάνα, η βασίλισσα την είχε αποκλείσει από κάθε επίσημη εκδήλωση του παλατιού και δεν ήθελε να βρεθεί μαζί της ούτε στο ίδιο δωμάτιο. 

Πήρε δεκαετίες ολόκληρες μέχρι η Βασίλισσα Ελισάβετ να χαμογελάσει στην Καμίλα. Ακόμα και μετά το χωρισμό της Νταϊάνας με τον Κάρολο, η βασίλισσα δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με την ερωμένη του γιου της, παρά τις προσπάθειες του ίδιου να την επιβάλει στο παλάτι.

Μάλιστα φέρεται να την είχε αποκαλέσει «κακιά γυναίκα». Η συνέντευξη της Νταϊάνα μέσω της οποίας αποκάλυψε όσα συνέβαιναν στο γάμο της φέρεται να έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην άποψη της βασίλισσας.

Το 2005, όταν ο Κάρολος αποφάσισε να την παντρευτεί με πολιτικό γάμο, η Ελισάβετ δεν παρέστη. Τα 17 χρόνια της Καμίλα ως συζύγου του Καρόλου οδήγησαν τον περασμένο Φεβρουάριο την Ελισάβετ στην απόφαση να την βάλει επιτέλους στις υψηλές βαθμίδες του «κλαμπ» των γαλαζοαίματων εκφράζοντας την επιθυμία της να ονομαστεί «βασιλική σύζυγος» μετά την ενθρόνιση του γιου της. 

Η μακροβιότερη βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου φρόντισε μετά το γάμο του γιου της, η Καμίλα να μην πάρει ποτέ τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας που κατείχε η Νταϊάνα.

Θεωρήθηκε ότι κάτι τέτοιο θα έκανε τον κόσμο έξω φρενών εκείνη την εποχή. Τα χρόνια πέρασαν και πλέον η Καμίλα αποκαλείται βασιλική σύζυγος. Όσο για τη στάση του κόσμου; Αυτό είναι κάτι που θα αρχίσει να φαίνεται μετά την κηδεία της Ελισάβετ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top