Ενεργειακή κρίση: Μέτρα στήριξης για τους ευάλωτους, ετοιμάζει η Κομισιόν

Ο Πούτιν θα αποτύχει, διαμηνύει η φον ντερ Λάιεν

Κορυφαίοι αξιωματούχοι αλληλο-κατηγορούνται γιατί δεν έχουν ληφθεί ακόμα μέτρα που θα ανακουφίσουν τους αγανακτισμένους πολίτες / Βίντεο Star

«Ο Πούτιν χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο μειώνοντας την προσφορά και χειραγωγώντας τις ενεργειακές μας αγορές» τονίζει η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στο Twitter, σημειώνοντας ότι η Eυρωπαϊκή Επιτροπή  ετοιμάζει προτάσεις για να βοηθήσει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές της ενέργειας.

Νέα μέτρα στήριξης: Πάνω από 10 δισ. ευρώ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις 

 

 

Εικότερα, η Πρόεδρος της Επιτροπής υπογραμμίζει:

«Ο Πούτιν χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο μειώνοντας την προσφορά και χειραγωγώντας τις ενεργειακές μας αγορές. Θα αποτύχει.
Η Ευρώπη θα επικρατήσει. H Eυρωπαϊκή Επιτροπή  ετοιμάζει προτάσεις για να βοηθήσει ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές της ενέργειας.

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έχει ως στόχο:

• Μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας 
• Ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό φυσικό αέριο 
• Βοήθεια τους ευάλωτους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις με έσοδα από τον ενεργειακό τομέα
• Ενεργοποίηση υποστήριξης σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ρευστότητας που συνδέονται με την αστάθεια».

Κόβει το φυσικό αέριο στην Ευρώπη η Ρωσία, μέχρι να αρθούν οι κυρώσεις

Κόβει το φυσικό αέριο στην Ευρώπη η Ρωσία

Στο μεταξύ, η ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 δε θα αποκατασταθεί έως ότου η «συλλογική Δύση» άρει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία, όπως δήλωσε νωρίτερα το Κρεμλίνο. 

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, κατηγόρησε τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει στη Ρωσία η ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς για την αποτυχία της Ρωσίας να παραδώσει φυσικό αέριο μέσω του βασικού αγωγού. 

Μακρόν: Είμαστε σε πόλεμο

«Είμαστε σε πόλεμο. Είναι σίγουρο. Η ενέργεια είναι ένα από τα στοιχεία που χρησιμοποιεί η Ρωσία και πρέπει οπωσδήποτε να είμαστε σε θέση να μπορούμε να παράγουμε πιο γρήγορα ενέργεια από εναλλακτικές πηγές» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, «σηκώνοντας το γάντι» στον ρωσικό εκβιασμό.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top