Ουκρανία: Βομβάρδισαν θέατρο στη Μαριούπολη με πάνω από 1.000 αμάχους

Διαψεύδει η Ρωσία - Πιθανές συνομιλίες μεταξύ Ζελένσκι και Πούτιν προσεχώς

Εικόνες πολέμου από το μέτωπο στην Ουκρανία - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μαίνεται για 21η ημέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία, παρά τα σενάρια για ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης της έντασης και την ενδεχόμενη επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Κιέβου για κατάπαυση του πυρός. Πριν από λίγο, ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι ρωσικά πυρά είχαν ως στόχο σημεία αμάχων σε Μαριούπολη και Κίεβο.

Ουκρανία: Το Διεθνές Δικαστήριο διέταξε τη Ρωσία να σταματήσει την εισβολή

Νωρίτερα, ρωσικές δυνάμεις φέρεται να βομβάρδισαν ένα θέατρο όπου είχαν βρει καταφύγιο τουλάχιστον 1.000 άμαχοι πολίτες στην πολιορκούμενη Μαριούπολη, όπως ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστός ο αριθμός των θυμάτων. 

Ουκρανία: Προσχέδιο συμφωνίας 15 σημείων ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα

«Το αεροπλάνο έριξε μια βόμβα στο κτίριο όπου βρίσκονταν εκατοντάδες πολίτες που είχαν βρει εκεί καταφύγιο. Είναι αδύνατο να εξακριβωθεί άμεσα ο απολογισμός θυμάτων, γιατί οι βομβαρδισμοί των κατοικημένων περιοχών συνεχίζονται», ανέφερε το δημαρχείο σε ανάρτηση στο Telegram αναρτώντας μια φωτογραφία του θεάτρου, το κεντρικό τμήμα του οποίου έχει καταστραφεί.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διέψευσε ότι στοχοθέτησε το θέατρο, σύμφωνα με το Reuters.

Ακόμα, ο δήμαρχος του Κιέβου ανέφερε ότι ρωσικές βόμβες προκάλεσαν φωτιά και ζημιές σε σπίτια και σε μια γραμμή φυσικού αερίου στη συνοικία Ποντίλ του Κιέβου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η φωτιά έχει περιοριστεί και οι εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης και διάσωσης έχουν αναπτυχθεί στο σημείο. 

Δεν έχουν εντοπίσει ακόμη θύματα, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Ουκρανία: Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία για επίθεση κατά αυτοκινητοπομπής με αμάχους που εγκατέλειπαν τη Μαριούπολη

Οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για την επίθεση με οβίδες πυροβολικού κατά αυτοκινητοπομπής με αμάχους που εγκατέλειπαν νωρίτερα σήμερα τη Μαριούπολη, με προορισμό τη Ζαπορίζια.

Έφτασε στη Ζαπορίζια ο ηρωικός πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης 

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πέντε τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Ωστόσο, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε (επικαλούμενο ουκρανική στρατιωτική πηγή) πως «υπάρχουν νεκροί».

 

 

Ο κυβερνήτης της Ζαπορίζια έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τον τόπο της επίθεσης. Στις εικόνες διακρίνεται μεταξύ άλλων ένα καμένο αυτοκίνητο. Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητά τους.

Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε τις αναφορές για το «χτύπημα» στην αυτοκινητοπομπή, δημοσιοποιώντας τη φωτογραφία ενός παιδιού, το οποίο ανέφερε πως τραυματίστηκε στην επίθεση.

Η Ουκρανία βομβαρδίζεται ανηλεώς - Όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star στο Κίεβο, Λευκή Γεωργάκη

Ουκρανία: Συνομιλίες μεταξύ Ζελένσκι και Πούτιν μπορεί να γίνουν τις προσεχείς μέρες    

Τις προσεχείς μέρες μπορεί να υπάρξουν απευθείας συνομιλίες μεταξύ του προέδρου της Ουκρανίας και της Ρωσίας για την κατάπαυση του πυρός. 

Πούτιν: «Όλος ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της Δύσης»

Όπως μετέδωσε το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinfrom, τη δήλωση αυτή έκανε σε συνέντευξη του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο RBS ο σύμβουλος  του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Μιχαήλο Ποντολιάκ.  

«Είναι προφανές, ότι μοναδικός τρόπος για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος, είναι οι απευθείας συνομιλίες μεταξύ των δύο προέδρων και είναι αυτό πάνω στο οποίο εργαζόμαστε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγουμε τώρα. Δουλεύουμε πάνω σε κείμενα τα οποία οι πρόεδροι θα μπορούν να συζητήσουν και να υπογράψουν», δήλωσε ο Ποντολιάκ.  

Σύμφωνα με τον ίδιος, αυτό θα συμβεί σύντομα «επειδή αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να τελειώσει αυτός ο πόλεμος». 
«Έχουμε σε μεγάλο βαθμό την πεποίθηση, ότι τις προσεχείς μέρες θα επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός», πρόσθεσε ο ίδιος.     

Ουκρανία - βομβαρδισμός στη Μαριούπολη

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν στέλνει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και drones στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε σήμερα την αποστολή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, συνολικού ύψους περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων, για να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή.

«Μετά το αίτημα» του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος απευθύνθηκε νωρίτερα σήμερα στο αμερικανικό Κογκρέσο -- μέσω τηλεδιάσκεψης – «βοηθάμε την Ουκρανία να αποκτήσει περισσότερα και μεγαλύτερης εμβέλειας συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η στρατιωτική βοήθεια «περιλαμβάνει 800 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για να διασφαλίσουμε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορέσουν να συνεχίσουν να σταματούν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που επιτίθενται στον λαό της Ουκρανίας», ανέφερε ο Μπάιντεν, συμπληρώνοντας ότι η Ουάσινγκτον θα στείλει επίσης drones στο Κίεβο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top