Ουκρανία: Πέθανε η έγκυος και το μωρό της από το μαιευτήριο της Μαριούπολης

Η φωτογραφία της κοπέλας πάνω στο φορείο είχε κάνει τον γύρο του κόσμου

Απέραντη θλίψη και θυμός για τον θάνατο εγκύου και του βρέφους της, σύμφωνα με το Associated Press. Η γυναίκα βρισκόταν στο μαιευτήριο της Μαριούπολης, όταν δέχθηκε βομβαρδισμό από τους Ρώσους. 

Ουκρανία: Γέννησε η κοπέλα που οι Ρώσοι κατηγορούσαν για fake news

 

Εικόνες της γυναίκας να μεταφέρεται εσπευσμένα σε ασθενοφόρο με φορείο, έκαναν πριν λίγες ημέρες τον γύρο του διαδικτύου, αποτελώντας την επιτομή της φρίκης μιας επίθεσης στους πιο αθώους της ανθρωπότητας.

Ουκρανία: «Ηθοποιός η έγκυος με τα αίματα», λέει ρωσική πρεσβεία

Ουκρανία έγκυος

Σε βίντεο και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την Τετάρτη από δημοσιογράφους του Associated Press μετά την επίθεση στο νοσοκομείο, η γυναίκα χάιδευε το ματωμένο κάτω μέρος της κοιλιάς της, καθώς διασώστες τη μετέφεραν σε φορείο έξω από το βομβαρδισμένο κτίριο. Το κάτασπρο πρόσωπό της αντικατόπτρισε το σοκ της από αυτό που μόλις είχε συμβεί. Ήταν από τις πιο βάναυσες στιγμές μέχρι στιγμής στον πόλεμο της Ρωσίας που διαρκεί τώρα 19 ημέρες κατά της Ουκρανίας.

Ουκρανία -  πέθανε έγκυος

Μετά την επίθεση, η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε άλλο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή. Συνειδητοποιώντας ότι έχανε το μωρό της, σύμφωνα με τους γιατρούς, η μητέρα τους φώναξε: «Σκότωσέ με τώρα!»

Ο χειρουργός Timur Marin βρήκε τη λεκάνη της γυναίκας συνθλιμμένη και το ισχίο αποκολλημένο. Οι γιατροί έφεραν στη ζωή το μωρό με καισαρική τομή, όμως δεν έδειξε «σημάδια ζωής», είπε ο χειρουργός. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top