Ουκρανία: Γέννησε η κοπέλα που οι Ρώσοι κατηγορούσαν για fake news

Η Μαριάννα γλίτωσε από τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη

Η Μαριάννα, η έγκυος, η οποία έγινε το πρόσωπο του πολέμου στην Ουκρανία βρέθηκε στο στόχαστρο της Μόσχας. Την κατηγόρησαν πως προσποιήθηκε ότι τραυματίστηκε στον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, ωστόσο φέρεται να έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. 

Η Μαριάννα Ποντγκούρτσκαγια ήταν ανάμεσα στους διασωθέντες των προχθεσινών βομβαρδισμών στη Μαριούπολη, που είχαν στόχο το μαιευτήριο και παιδιατρικό νοσοκομείο της πόλης. 

Ουκρανία: «Ηθοποιός η έγκυος με τα αίματα», λέει ρωσική πρεσβεία

Από τους βομβαρδισμούς βγήκαν στη δημοσιότητα πολλές φωτογραφίες, που απεικόνιζαν τη φρίκη και προκάλεσαν την παγκόσμια κατακραυγή της Ρωσίας. 

 

 

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο ωστόσο, ισχυρίστηκε πως οι φωτογραφίες που δείχνουν την τραυματισμένη έγκυο είναι ψεύτικες και προϊόν παραπληροφόρησης, καθώς, όπως υποστήριξε, η Μαριάννα είναι μοντέλο και influencer. 

Ουκρανία: Αποτροπιασμός για τον βομβαρδισμό μαιευτηρίου στη Μαριούπολη

Το Twitter, απάντησε στη ρωσική πρεσβεία διαγράφοντας την ανάρτησή της, τονίζοντας ότι παραβιάζει τους όρους του. 

Η δημοσιογράφος  Όλγκα Τοκάριουκ, έγραψε στο twitter ότι μίλησε με συγγενή της Μαριάννας και της είπε ότι γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι. 

Και οι δυο είναι καλά στην υγεία τους. Όμως τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα, καθώς η Μαριούπολη βρίσκεται υπό πολιορκία και οι συνθήκες εκεί είναι τραγικές. 

Οι άμαχοι δεν έχουν ρεύμα, νερό και θέρμανση, συνθήκες εξαιρετικά ακατάλληλες για μια λεχώνα και το νεογέννητο μωρό της. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top