Ουκρανία: «Ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη»

Ξεσπά ο Ζελένσκι: «Παιδιά είναι κάτω από τα συντρίμμια. Θηριωδία!»

To Star στο Κίεβο. Όσα μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star η ανταποκρίτρια Λευκή Γεωργάκη

Μαίνεται για 14η ημέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τις ρωσικές δυνάμεις να επελαύνουν στο ουκρανικό έδαφος. Πριν λίγο, ένα νοσοκομείο παίδων στην Μαριούπολη καταστράφηκε από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, όπως ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο. 

Ρωσία: Καταγγέλει οικονομικό πόλεμο από την Ουάσινγκτον

Ένας περιφερειακός αξιωματούχος, ο Πάβλο Κιριλένκο, ανακοίνωσε στην ουκρανική τηλεόραση ότι υπήρξαν 17 ενήλικες τραυματίες μεταξύ του προσωπικού του νοσοκομείου, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχαν παιδιά μεταξύ των τραυματιών και κανένας θάνατος.

βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Μαριούπολη

Κρανίου τόπος το νοσοκομείου παίδων της Μαριούπολης μετά τον βομβαρδισμό - AP

 

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα χτύπησαν το μαιευτήριο, με δεκάδες αμάχους να βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια:

«Μαριούπολη. Άμεσο χτύπημα των ρωσικών στρατευμάτων στο μαιευτήριο. Άνθρωποι, παιδιά είναι κάτω από τα συντρίμμια. Θηριωδία! Για πόσο ακόμη ο κόσμος θα είναι συνένοχος που αγνοεί τον τρόμο; Κλείστε τον ουρανό τώρα! Σταματήστε τις δολοφονίες! Έχεις δύναμη αλλά φαίνεται να χάνεις την ανθρωπιά», τόνισε σε ανάρτησή του.

Η πληροφορία δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτεί άμεσα από το Reuters. 

Από την πλευρά της, η Ρωσία αρνείται ότι θέτει στο στόχαστρο αμάχους στην εισβολή που έχει εξαπολύσει στην Ουκρανία.

Τσερνόμπιλ: Συναγερμός για διαρροή ραδιενεργών ουσιών

Ουκρανία - βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Μαριούπολη

ΟΗΕ: Αυξάνονται οι θάνατοι και οι τραυματισμοί αμάχων στην Ουκρανία        

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε σήμερα πως έχει επιβεβαιώσει 1.424 θύματα μεταξύ των αμάχων, αφότου ξεκίνησε η σύγκρουση στην Ουκρανία πριν από δύο εβδομάδες. 
 

Ζελένσκι: «Δεν είναι πινγκ πογνκ, είναι οι ζωές μας. Στείλτε αεροπλάνα»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, συνολικά 516 σκοτώθηκαν και 908 τραυματίστηκαν, αλλά πιστεύεται πως οι πραγματικοί αριθμοί είναι αρκετά μεγαλύτεροι. 

Ο απολογισμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων αυξήθηκε από 1.335 χθες, Τρίτη (474 άμαχοι σκοτώθηκαν και 861 τραυματίστηκαν), αφότου ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ρωσικές δυνάμεις στα περίχωρα της Μαριούπολης

Οι περισσότερες απώλειες μεταξύ των αμάχων προκλήθηκαν από εκρηκτικά όπλα, ανέφερε σήμερα η υπηρεσία. Επικαιροποιημένα στοιχεία για τα θύματα μεταξύ αμάχων από τις πόλεις Βολνοβάχα, Μαριούπολη και Ιζιούμ είναι σε διαδικασία επιβεβαίωσης εν μέσω ισχυρισμών για εκατοντάδες απώλειες μεταξύ των αμάχων, πρόσθεσε.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί ότι στοχοθετεί αμάχους σε αυτό που αποκαλεί «ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Ουκρανία: Κομβόι εγκατέλειψε την πόλη Ενέρχονταρ

Στο μεταξύ, ένα κομβόι εγκατέλειψε σήμερα την ουκρανική πόλη Ενέρχονταρ μέσω ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου, έπειτα από μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε με τις ρωσικές δυνάμεις, ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Βομβαρδισμός σπιτιών στην περιοχή Μικολάεφ

Στην Ενέρχονταρ βρίσκεται ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης στο είδος του. Η ρωσική επίθεση στην περιοχή προκάλεσε συναγερμό την περασμένη εβδομάδα όταν τμήματα των εγκαταστάσεων του σταθμού τυλίχθηκαν στις φλόγες. Ο σταθμός παραμένει υπό ρωσικό έλεγχο.

Ο δήμαρχος του Ενέρχονταρ Ντμίτρο Ορλόφ δήλωσε ότι κυρίως γυναίκες και παιδιά, οι ηλικιωμένοι, έφυγαν από την πόλη. 

Εξάλλου, η σχεδιαζόμενη απομάκρυνση αμάχων από την ουκρανική πόλη Ιζιούμ στο ανατολικό τμήμα της περιοχής Χάρκιβ (Χάρκοβο) καθυστερεί λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών, σύμφωνα με ανάρτηση στο διαδίκτυο του περιφερειακού κυβερνήτη Όλεχ Σινεχούμποφ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top